сряда, 28 ноември 2012 г.

Пилешки руладини със спанаk

Знам, че е вредно, но толкова обичам пиле. Подбирам марката (чух, че Dukе било най-качествено) с надежда поне малко по-малко антибиотици да има. Но иначе пилето е вкусно, крехко, няма мазнини, готви се бързо и може да се измислят много интересни и лесни рецепти с него. С други думи често през седмицата ще post-вам   пилешки вкусотии, но вярвам, че ще ви улесня и вас с вкусни, бързи рецепти.

Днес ще ви представя адаптирана италианска рецепта - смених панчетата с бекон, но възможно най-чистия бекон и пекориното с пармезан, защото нямах време да ходя до специализиран италиански магазин за оригиналните продукти. Ако все пак имате време, може да използвате оригиналните продукти, предполага, че ще се получи още по-вкусно.

Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 25-30 мин

Съставки (за двама):
За спанака соте
  • 300-400 гр спанак (по-добре би било baby спанак)
  • 1 с.л. масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. Маги 10 зеленчука или друга подобна подправка
За руладините
  • Колкото ви е нужно от сотирания спанак (другия запазете за гарнитура)
  • 2 пилешки гърди
  • 4 с.л. прясно настърган пармезан
  • 4 тънки парчета бекон
  • 1/2 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. бяло вино
  • 1 скилидка чесън (по желание)
  • 1 с.л. пресен градински чай (салвия)
  • 1/2 с.л. масло
  • 1/2-1 ч.л. брашно
  • Сол и черен пипер
  • Зехтин
Начин на приготвяне

Започнете със спанака. Както вече казах, започнете с Голямото търкане на спанака със студена вода докато не ви се вкочанят пръстите :) Загрейте маслото в тиган и добавете чесъна на много тънки филийки, докато не загори. Ако не обичате много чесън го извадете преди да добавите спанака. Ако не, просто добавете спанака и подправката и разбъркайте добре. Затворете тигана и оставете да се задуши за 7-8 минути като разбърквате от време на време.

Докато се готви, започнете с пилето. Начукайте пържолите на тънко и разделете всяка пържола на 2 равни парчета и леко осолете и сложете черен пипер. Щом е готов спанакът, сложете по около 2 с.л. по средата на всяко парче пиле. Върху спанака сложете по 1 с.л. пармезан. Сложете тиган с капак да се загрява на котлона с 1-2 с.л. зехтин. завийте всяко парче пиле в един бекон и закрепете добре с клечка за зъби или с шиш за скара. Запържете руладините в нагрятия тиган, докато не придобият вкусен загорял цвят от всяка страна - около 7-8 минути. Добавете скилидката чесън нарязан на тънки филийки. След това добавете виното и бульона и затворете тигана докато заврят. След като заври, отворете крайчето на тигана и оставете да къкри на среден към силен огън около 15 минути. Извадете пилешките руладини в чинии за сервиране. 

Време е за сгъстяването на соса. Добавете салвията, черен пипер, маслото и 1/2 с.л. брашно. Опитайте как е на сол и ако има нужда, добавете малко. Разбъркайте добре и преценете дали има нужда от още брашно за сгъстяване. Ако не, залейте руладините и останалия спанак със соса и вашата вкусна и добре изглеждаща вечеря е готова :)  Този път май стана много вкусно щом моят лакомник обираше соса от чинията с пръсти накрая :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар