Много обичам риба, а и е много полезна, тъй че задължително присъства в менюто ни поне 1 път седмично. Тази рецепта е адаптация от Алисия Сокол, известен US food blogger. Тази рецепта е много бърза и много вкусна и става за делничен ден след работа.
Време за готвене - 10 минути
Съставки (за 2-ма):
- 200-250 гр филе от сьомга
- 1 с.л. разтопено масло
- 1 с.л. кафява захар
- 2 с.л. дижонска горчица
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. прясно настърган джинджифил
- Зехтин
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете филето от сьомга на порции според броя хора. Осолете парчетата и сложете черен пипер на вкус.
В малка купичка смесете добре маслото, захарта, горчицата, соевия сос и джинджифила и оставете настрани за малко.
Включете фурната да се нагрява на 200 градуса.
Загрейте добре зехтина в тиган и сложете рибата с кожата на долу. Запържете за около 3-4 минути и внимателно пренесете внимателно рибата в малка тавичка. Залейте с половината марината и печете в загрятата фурна за 5-6 минути.
Сервирайте топла като залеете всяко парче с останалата марината.
За гарнитура вървят страхотно есенни зеленчуци (карфиол, броколи) или задушен спанак.
Няма коментари:
Публикуване на коментар