понеделник, 12 ноември 2012 г.

Сьомга със сладък горчичен сос


Много обичам риба, а и е много полезна, тъй че задължително присъства в менюто ни поне 1 път седмично. Тази рецепта е адаптация от Алисия Сокол, известен US food blogger. Тази рецепта е много бърза и много вкусна и става за делничен ден след работа.

Време за приготвяне - 10 минути
Време за готвене - 10 минути

Съставки (за 2-ма):
  • 200-250 гр филе от сьомга
  • 1 с.л. разтопено масло
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. прясно настърган джинджифил
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне

Нарежете филето от сьомга на порции според броя хора. Осолете парчетата и сложете черен пипер на вкус. 

В малка купичка смесете добре маслото, захарта, горчицата, соевия сос и джинджифила и оставете настрани за малко.
Включете фурната да се нагрява на 200 градуса.

Загрейте добре зехтина в тиган и сложете рибата с кожата на долу. Запържете за около 3-4 минути и внимателно пренесете внимателно рибата в малка тавичка. Залейте с половината марината и печете в загрятата фурна за 5-6 минути. 

Сервирайте топла като залеете всяко парче с останалата марината.

За гарнитура вървят страхотно есенни зеленчуци (карфиол, броколи) или задушен спанак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар