сряда, 7 ноември 2012 г.

Мини франзелки с квас, лешници и стафиди

Ето и обещаната рецепта какво да направите с останалото тесто от квас. Много са ми любими тези мини франзелки, защото могат да се хапват просто така или със сиренце, или пък с нещо сладко. Тоест заслужава си търпението с кваста :)


Време за приготвяне - 12 дена
Време за готвене - 20 минути

Съставки:

  • 720 гр тесто с квас (вижте рецептата за хляб от квас)
  • 360 гр стафиди
  • 260 гр сурови лешници
  • 50 гр вода
  • 3 гр прясна мая
  • Щипка сол
Начин на приготвяне

Всички съставки трябва да са на стайна температура. 

Наредете лешниците в тавичка и печете в предварително нагрята на 200 градуса са 10-тина минути.  Оставете да изстинат и разтрийте в готварска хартия докато паднат почти всички обелки.

Загрейте фурната до най-високата температура. Сложете всички съставки в един съд и бъркайте с миксер (приставка за тесто) за 2-3 минути. Разделете хляба на 6 топки по около 120 гр всяка. 
Набрашнете плот и разтеглете тестото до получаване на 6 броя франзелки по около 25 см.  Увийте всяка в найлоново фолио и оставете да втасат на стайна температура за около час и половина.
Печете в предварително загрятата фурна 15-20 минути докато придобият приятен златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар