Обожавам съботно-неделните brunches. Няма по-готино време да бъдеш с близките си и да се наслаждаваш на времето с тях. По принцип обичам да съм навън за brunch, но тъй като не винаги може, имам и набор от домашни идеи за вкусни съботно-неделни "закуски". И понеже повечето са доста тежки, препоръчам фреш от цитруси към тях да олекоти вкуса.
Най-важното на този сандвич според мен е хлябът - купете го от някоя хубава фурма, защото замразените или пакетираните хлябове провалят цялата идея.
Време за приготвяне - 10 мин
Съставки (за 2 огромни сандвича):
- 4 големи филии хубав бял или пълнозърнест хляб
- 2 с.л. масло
- 1 с.л. захар
- 1 средно голяма глава лук
- 150 гр настърган ементал
- 2 големи парчета пуешко филе
Начин на приготвяне
Започнете с лука. Загрейте 1/3 лъжица масло в тиган и запържете на ситно нарязания лук като добавите и захарта.
След като е готов, направете сандвичите. Намажете с масло филиите, сложете карамелизирания лук, настъргания ементал и пуешкото филе и затворете с другата друга филия.
В тиган загрейте останалото масло и сложете двата затворени сандвичи да се пържат по 2-3 минути от всяка страна.
Хапвайте топли, докато кашкавалът още се разтяга вкусно вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар