вторник, 6 ноември 2012 г.

Пикантни ядки


Тази рецепта търсих много дълго време, защото още като студентка в Лондон бях хапвала подобни ядки и до ден днешен все си мислех с любов за тях. Преди седмица открих рецептата и с нетърпение ги направих. Като всяка стандартна неделя, в къщи имахме гости и ядките бързо бяха опустошени, едва запазих един 
буркан за снимките.    


Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 15-20 мин




Съставки:
         
  • 2 белтъка
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. Worcestershire сос
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. подправка за риба
  • 3 с.л. разтопено масло
  • 1/3 ч.ч. настърган пармезан 
  • 6 ч.ч. сурови ядки (бадеми, кашу, белен шам фъстък, орехи, лешници)

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Покрийте голяма тава за печене с хартия за печене и оставете на страна.

Разбийте яйцата с миксер до получаване на пухкава смес. Добавете захарта на няколко пъти и разбивайте докато сместа придобие консистенция на сняг. Прибавете всички подправки и разбъркайте добре с лъжица. Добавете ядките и разбъркайте пак докато ядките не са оваляни много добре в сместа. Последно прибавете разтопеното масло и пармезана и разбъркайте пак.  

Изсипете сместа с ядките в предварително подготвената тавичка и печете 30 минути или малко повече докато ядките не придобият yummy златен цвят. 

Хапвайте след като изстинат добре и съхранявайте в хладилника максимум 3 седмици.    



2 коментара: