Рецептата е адаптирана според български вкусове, но оригинално е произведение на вече споменатия Ottolenghi.
Време за приготвяне - 20 мин
Време за готвене - 20-25 мин
Съставки:
- 1 карфиол, разделен на отделни цветчета
- 6 яйца
- 6 с.л. готварска сметана
- 2 с.л. горчица
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 1 стрък пресен лук
- 150 гр скаморца (може и пушено сирене)
- 150 гр чедър (може и обикновен кашкавал)
- Зехтин
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Във вряща тенджера сложете карфиола за максимум 5 минути, изцедете в решето и изплакнете със студена течаща вода.
Разбийте заедно яйцата, сметаната, горчицата и червения пипер добре. Добавете сол и черен пипер на вкус. Последно добавете пресния лук и кашкавалите като оставите малко кашкавал за поръсване накрая.
Загрейте малко зехтин в тиган с махаща дръжка или дръжка подходяща за фурна. Запържете карфиола за 5-6 минути докато започне леко да почервенява като обръщате от време на време. Добавете яйчена смес и запържете за още 2-3 минути. Поръсеше с останалите кашкавали и сложете в загрятата фурна за 15 минути.
Хапнете топло, за да ви се разтяга вкусно кашкавала :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар