сряда, 7 ноември 2012 г.

Карфиол с кашкавал на фурна

Ето една идеална есенна рецепта. Възползвайте се докато има пресен карфиол на пазара, защото вкусът му е различен. 
Рецептата е адаптирана според български вкусове, но оригинално е произведение на вече споменатия Ottolenghi.

Време за приготвяне - 20 мин
Време за готвене - 20-25 мин


Съставки:

  • 1 карфиол, разделен на отделни цветчета
  • 6 яйца
  • 6 с.л. готварска сметана
  • 2 с.л. горчица
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 стрък пресен лук
  • 150 гр скаморца (може и пушено сирене)
  • 150 гр  чедър (може и обикновен кашкавал)
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. 

Във вряща тенджера сложете карфиола за максимум 5 минути, изцедете в решето и изплакнете със студена течаща вода.

Разбийте заедно яйцата, сметаната, горчицата и червения пипер добре. Добавете сол и черен пипер на вкус. Последно добавете пресния лук и кашкавалите като оставите малко кашкавал за поръсване накрая.

Загрейте малко зехтин в тиган с махаща дръжка или дръжка подходяща за фурна. Запържете карфиола за 5-6 минути докато започне леко да почервенява като обръщате от време на време. Добавете яйчена смес и запържете за още 2-3 минути. Поръсеше с останалите кашкавали и сложете в загрятата фурна за 15 минути.

Хапнете топло, за да ви се разтяга вкусно кашкавала :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар