сряда, 7 ноември 2012 г.

Круши с шафран и кардамон

Тази рецепта научих на един готварски курс в Лондон и определено смятам, че е много подходяща за сезона. И нека най-добрата ми приятелка (Криси) се чувства специално поздравена с тази рецепта :)


Време за приготвяне - 5 мин
Време за готвене - 40 мин

Съставки:
  • 4 добре узрели, но не много меки круши
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 1 щипка шафран
  • 1/2 ч.л. кардамон (млян или на леко цепнати шушулки)
  • 2 ч.ч. сухо бяло вино
  • Вряща вода при нужда
Начин на приготвяне

Сложете в тенджерка виното, захарта, шафрана и кардамона докато заврат и захарта се разтвори. Прибавете обелените круши и малко вода (ако има нужда, за да покрие крушите малко над половината). Варете около 30 минути като обръщате крушите от време на време. Извадете крушите и оставете соса да ври докато намалее наполовина.

Сервирайте всяка круша в отделна купичка с 1/4 от соса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар