Тази рецепта дълго време беше фаворит на компанията ни в кварталния ресторант. За съжаление готвачът вече май не е същият и ястието НЕ СТАВА там. По-точно нищо там не става вече! По този повод адаптирах рецептата и сега е редовна вечеря вкъщи :)
Според мен няма човек, който да не обича тиквички, тъй че тази рецепта е идеално предястие и за гости. Може да направите тиквичките няколко часа преди да дойдат гостите, защото са много yummy дори студени!
Време за готвене - 30 мин
Съставки:
- 2 големи или 3 средни тиквички
- 400 мл доматен сос (подходящи са готовите сосове за паста или вие да си задушите домати с пресен босилек, лук, захар и чесън на тиган)
- 150 гр едро настърган кашкавал
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- Универсална зеленчукова подправка тип Маги 10 зеленчука (по желание)
Начин на приготвяне
Ок, този път ще го кажа - измийте тиквичките :) Просто пръста не е много вкусна, ако случайно има!
Нережете тиквичките на лентички като за скара (виж снимката). Нагрейте наребрен тиган (може и нормален). Овкусете добре тиквичките със зехтин черен пипер, сол и зеленчуковата подправка според вашия вкус. Запечете тиквичките на тигана докато не придобият приятни скара чертички.
Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете изпечените тиквички в малка тавичка, залейте с доматения сос и разбъркайте добре. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете за 10-15 мин докато кашкавалът придобие златист препечен цвят.
Тази рецепта е УНИКАЛНА!!! Бърза, лесна и вкусна! Благодарим!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесала :) аз също съм й голям фен :)
Изтриване