събота, 17 ноември 2012 г.

Бомбички с крема сирене

На скоро открих US cooking blog, който определено ме вдъхнови адски (http://www.amateurgourmet.com/).  Но чак сега стигам да сготвя нещо от него и да ви го представя. Иначе целият blog е истинско творение - изказът на блогъра, идеите за рецепти, начинът на представяне. С други думи, може само за пример да ми служи :)
Тези вкусни бомбички са идеални за съботен или неделен brunch. Особено ако си ранобуден като мен и почваш да твориш докато другите спят :) Но не трябва човек да ги забравя и като опция за предястие за гости.
Преди да напиша рецептата, искам да кажа, че тази събота сутрин вкъщи беше изпълнена с много аромати - бомбички, бекон, яйца. Всичко това беше вдъхновено от филм, препоръчан ми от едно много мило и красиво момиче (Невена Тодорова). Филмът беше Джули и Джулия (Мерси, Неви). 

Време за приготвяне - 20 мин
Време за мариноване и втасване - 1 час
Време за готвене - 25-30 мин

Съставки:
  • 225 гр крема сирене
  • Стрък пресен лук
  • 1-2 парчета бекон (по желание)
  • Щипка сол 
  • Щипка захар
  • 250 гр брашно
  • 1.5 ч.л. суха мая
  • 3/4 ч.ч. хладка вода
  • Сусам или мак и яйце (по желание)
Начин на приготвяне

Започнете с пълнежа. Разбийте крема сиренето с миксер докато омекне, добавете лука нарязан на ситно, бекона на малки парченца, щипката сол и щипката черен пипер и разбийте за 1 минута с миксера. Оформете 8-9 топчета (колкото топче за тенис на маса), подредете ги в чиния и ги сложете във фризера за поне 1 час.

Междувременно, сменете приставката на миксера с приставка за тесто. Сложете брашното и маята в една купа и добавете вода. Бъркайте с миксера 5-6 минути до получаване на лепкаво тесто. Покрийте с фолио и оставете да втасва 45 минути. След като втаса, извадете тестото на набрашнен плот (сега е моментът да пуснете фурната да се нагрява до 180 градуса). Разделете го на 8-9 малки топчета и ги разточете на квадратчета. Във всяко квадратче сложете по 1 топче от крема сирене и увийте добре (виж снимката). Ако имате желание намажете с яйце всяко топче и поръсете със сусам (аз нямах сусам и сложих мак за свят).

Веднага щом ги извадите можете да нападате вкусни и топли! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар