Пак май съм изостанала с кулинарните тенденции! Още нещо, което всички кулинарни списания, blogegrs и ценители обсъждали активно. А аз чак сега чувам... Нищо, по-добре късно, отколкото никога!
Изисква се много търпение, но малко усилия. А ефектът си заслужава, тъй че let's get it started.
Време за втасване - 14-20 часа
Време за готвене - 1 час
Съставки:
Начин на приготвяне
Поради дългия период на изчакване на втасването, аз лично почнах от петък вечер с ясната идея да посрещна гостите в събота с аромат на прясно изпечен хляб.
Смесете сухите съставки. Сложете водата и разбъркайте с миксера (приставка за тесто) за 2-3 минути докато се смесят добре съставките. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на стайна температура минимум 12, максимум 18 часа! Ужасно много е, но си заслужава!
Когато на следващия ден откриете тестото, ще ухае много вкусно на мая. Набрашнете добре плота и изсипете тестото върху него. Сложете малко брашно и върху тестото и замесете 2-3 пъти. Оформете на голяма топка и набрашнете още малко. Може и с царевично брашно за цвят. Увийте в памучна кърпа и оставете да втасва още 2 часа!
30 минути преди да изтекат 2-та часа, започва магията на този хляб. Загрейте фурната на 220 градуса. Пригответе си съда, в който ще печете. Трябва да е или тиган с капак подходящ за фурна или по добрия вариант според мен, тенджера подходяща за фурна. Сложете я празна във фурната. Когато изтекат 2-та часа, я извадете и докато е още гореща сложете тестото. Затворете я (да, затворете я) и я върнете във фурната. След 30 минути махнете капака и печете още 30 минути.
Погледнете снимката! Стана адски вкусен, а и добре изглеждащ.
http://www.youtube.com/watch?v=Iw3JuQyVZGc
ОтговорИзтриванеТолкоз са хубаво описани всички неща и изглеждат много вкусни
Това потвърждава моето разбиране, че качественото хранене е като голямата любов :)
Продължавай все така да правиш това което ти доставя удоволствие
Обичам те :)
Благодаря, тате :) За подкрепата в начинанието :) И аз те обичам.
Изтриване