Ето една идея за здравословна закуска, или за интересно предястие, или пък нещо различно, което да занесете, когато ходите на гости.
Няма да се впускам в описания колко е полезно киноато. Можете да се запознаете с полезните качества на този продукт тук - http://www.zemianazaem.com/archives/67.
Време за приготвяне - 15-20 мин
Време за готвене - 15 мин
Съставки (12 мъфина):
- 1 ч.ч. брашно от киноа (има го в Био магазините и в някои големи магазини)
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.л. сол
- 2 яйца
- 1 ч.ч. царевица от консерва
- 70 гр едро настърган чедър
- 2 стръка пресен лук (накълцан на ситно)
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 100 гр разтопено масло
Започнете с царевицата. Загрейте тиган и сложете царевицата в него за около 5 минути. Трябва да се запече леко царевицата (да стане кафява тук таме).
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
В купа смесете всички съставки и разбъркайте с шпатула. Намаслете леко формичките за мъфин, за да не залепнат мъфините. Напълнете ги с лъжица точно до ръба на формичката. Сложете хартия за печене в голяма тава и наредете формичките в нея. Печете между 13 и 15 минути. Готови сте да се заредите с вкусни полезни емоции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар