неделя, 23 декември 2012 г.

Мъфини с брашно от киноа, царевица и чедър

Ето една идея за здравословна закуска, или за интересно предястие, или пък нещо различно, което да занесете, когато ходите на гости. 
 
Няма да се впускам в описания колко е полезно киноато. Можете да се запознаете с полезните качества на този продукт тук - http://www.zemianazaem.com/archives/67.
 
 
Време за приготвяне - 15-20 мин
Време за готвене - 15 мин
 
Съставки (12 мъфина):
  • 1 ч.ч. брашно от киноа (има го в Био магазините и в някои големи магазини)
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. царевица от консерва
  • 70 гр едро настърган чедър
  • 2 стръка пресен лук (накълцан на ситно)
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 100 гр разтопено масло
 
Начин на приготвяне
 
Започнете с царевицата. Загрейте тиган и сложете царевицата в него за около 5 минути. Трябва да се запече леко царевицата (да стане кафява тук таме).
 
Включете фурната да се загрява на 180 градуса.
 
В купа смесете всички съставки и разбъркайте с шпатула. Намаслете леко формичките за мъфин, за да не залепнат мъфините. Напълнете ги с лъжица точно до ръба на формичката. Сложете хартия за печене в голяма тава и наредете формичките в нея. Печете между 13 и 15 минути. Готови сте да се заредите с вкусни полезни емоции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар