вторник, 11 декември 2012 г.

Доматена салса с чесън

Идеалното бързо предястие. Вкусно, пикантно, не отнема време...

Не го снимах, защото спря токът и не можах да докарам визия за снимка :) Другият път като направя ще снимам и ще добавя снимка.

Време за приготвяне - 5 мин
Време за готвене - 5 мин

Съставки (за 4-ма):
  • 4 средно големи домата
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 люта чушка
  • 1/3 връзка магданоз (по желание)
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • Хубав пълнозърнест хляб
Начин на приготвяне

Нарежи доматите на средно големи кубчета кубчета. Загрейте зехтина в тиган и сложете доматите. Запържете за 2-3 минути.

Смесете чесъна (смлян), лютата чушка (нарязана на ситно) и магданоза (също на ситно). Добавете  ги към доматите и разбъркайте за още 2-3 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус и сервирайте веднага с вкусния хляб (топъл или препечен).

Чудесен начин да хапнете пластмасовите домати през зимата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар