Тази рецепта за първи път видях в любимия ми кулинарен блог (http://www.weeklygreens.com/). След това започна да се появява в менюта на ресторанти, приятели ми споменаваха за нея. Била много известна, а аз си мислех, че съм открила топлата вода! Малко разочарование за мен :) хаха
Важното е, че няма човек, който да я е опитал и да не е казал, че е е трепач вкусна. Надявам се и на вас да ви хареса поне толкова колкото на мен ми харесва!
Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 15 мин
Съставки:
- 3 големи филии хляб, желателно е да е с квас или поне пълнозърнест
- 700 гр домати (розови по възможност)
- 3-4 листа от зелена салата
- 1 малка глава червен лук
- 1/3 ч.ч. зехтин
- 7-8 листа пресен босилек
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. винен оцет
- Сол и черен пипер
Започнете с хляба. Загрейте фурната на 200 градуса. Накъсайте филиите с ръце и ги подредете в тавичка покрита с хартия за печене. Залейте ги с малко зехтин, сол и черен пипер и печете 15 минути.
Междувременно, нарежете доматите на едри парчета, зелената салата на средно големи парчета и лука на тънки шайбички. Смесете зеленчуците. В една чаша смесете зехтина, смляния чесън, 2/3 ч.л. сол, накъсани листата от босилек и черен пипер на вкус. Разбъркайте ги добре След като се изпече хляба го прибавете към зеленчуците и залейте с дресинга. Разбъркайте салатата добре, препоръчително с ръце.
Аз лично слагам и малко сирене, но това трябва да бъде изцяло по ваш избор :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар