Това е едно предложение за вкусна супа, която може да направите изцяло с продукти, налични през този сезон. Идеята е взета от Jamie Oliver, най-известният готвач във Великобритания. Неговите рецепти са хубави и лесни за бързи вечери, но със сигурност не са най-главозамайващото ястие, което ще хапнете.
Тази супа не е различна от правилото за Jamie. Вкусна е, лесна е, но не е Wow определено.
Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 30 мин
Съставки:
- 400 гр праз лук
- 400 гр картофи
- 2 глави бял лук
- 2 големи или 3 малки моркова
- 1 скилидка чесън
- 1/5 глава целина
- 2 бульона
- 2 лтр вода
- Сол и черен пипер на вкус
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
Нарежете лука, морковите и целината на дребно. Разрежете праза на две на дълго и ги измийте добре, защото често в средата на стръковете има останала много пръст. Разрежете ги още на две на дълго и после на парченца на около 2 см. Загрейте олиото в тиган. Сложете зеленчуците тигана заедно с пресования чесън. Посолете с малко сол и сложете черен пипер на вкус. Запържете за 10-тина минути, докато не започнат да загарят зеленчуците. Леко загорели също са много вкусни.
Междувременно обелете картофите и ги нарежете на кубчета около 1 см и заврете 2 лтр вода в кана или на котлона. Сложете кубчетата бульон във врящата вода и оставете да ври докато не се разтворят напълно. На скоро намерих бульони не на кубчета, а като желирана течност и ми се сториха по-вкусни и по-полезни (до колкото е възможно). След като се разтворят бульоните, сложете зеленчуците и изчакайте да заври пак. Тогава добавете картофите. Опитайте бульона и преценете дали има нужда от още сол и/или черен пипер.
Оставете да ври 15-20 минути и сте готови :) Според мен супичката е много вкусна с малко ябълков оцет или натрошено малко парченце сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар