четвъртък, 27 декември 2012 г.

Коледни джинджифилови сладки

С малко закъснение следколедно, но трябваше да ги изпробвам преди да ги споделя :)
Все пак остават като идея за другата година или за Нова Година, или за когато си поискате.

Аз направих твърде много... и ви давам рецептата за твърде много. Вие си менете количеството както прецените, но задължително запазете пропорциите.

Време за приготвяне - 15 мин
Време за втасване - 12 часа
Време за печене - 12 мин на тава (зависи от количеството, зависи броя тави)
Съставки (за 70-80 сладки):
  • 1 кг бяло брашно
  •  4 с.л. сода бикарбонат
  • 4 с.л. пресно настърган джинджифил
  • 3 ч.л. канела
  • 300 гр масло на стайна температура, нарязано на кубчета
  • 400 гр маскобадо захар (има я в Био Магазините и в Карфур)
  • 300 гр сироп от агаве
  • 4 яйца
Начин на приготвяне
Смесете захарта и маслото и разбъркайте добре с миксер. Добавете сиропа от агаве и яйцата 1 по 1. Бъркайте внимателно до получаване на хомогенна смес. Добавете брашното, содата и подправките и месете с ръце. Разделете полученото тесто на 2 топчета, увийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника за 12 часа. Ако правите по-малки количество, не е нужно да разделяте на 2 топчета.
След 12 часа извадете едно по едно топчетата тесто и започнете да го разточвате на набрашнен плот. Трябва да са около 5мм дебели сладките като ги слагате да се пекат. Печете върху хартия за печене, за да си спестите търкането на тавата после :)

Печете в предварително загрята на 150 градуса фурна по около 12 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар