четвъртък, 6 декември 2012 г.

Ресторант Cinecitta Osteria (Чинечита) - София

Ресторант Cinecitta (http://www.cinecitta.bg/е приятно местенце, разположено в Бояна, до Кино Центъра точно. Ние, когато бяхме, навън валеше сняг, вътре гореше камина и се получи много приятна атмосфера. Ресторантът като цяло е с много хубав интериор, уютен, но не натрапчиво имитиращ дом. 

Както предполага името на ресторанта, кухнята му е италианска. Имаше пица и паста, които изглеждаха много добре в чиниите на съседните маси. Освен основното меню, което има на сайта, има и седмично меню, което внася разнообразие и по-голяма селекция от основни ястия. Всичко, което опитахме беше вкусно. Аз лично хапнах салата домати с моцарела бурата, която беше хубава, но не вълнуваща. В същност това мога да кажа и за салатата, която опитахме с риба тон. Може би в този ресторант няма много смисъл да се набляга на салати. Другите неща определено бяха по-вкусни. Телешкото с манатарки беше адски добро. Топеше се в устата, толкова крехко. Цените определено бяха в по-високия клас, но отговаряха на качеството и обслужването. Салатите са между 8 и 11 лева. Пиците погледнах, че са между 7 и 12 лева. Телешкото е 29 лева, което за такова парче месо си е нормално според мен.

Има и добра селекция от вина, т.е. ако разбирате можете да изберете какво искате.   

2 коментара:

  1. На 03.06.13. посетих с приятели ресторант Чинечита в Бояна.Останах силно разочарован.Салатите бяха микроскопични,но скъпи.Храната-мезна,тежка,направене със заготовки.После всички имахме проблеми със стомасите.Явно,в храната е имало боклуци и консерванти.Лош ресторант,бавно обслужване,некачествена,мръсна храна,добре,че оживяхме.

    ОтговорИзтриване
  2. Бях поканен в Чинечита на празненство. Като за начало, салата - еми по-малки салати не бях виждал, с 3-4 големи парлаци розов домат - видиш ли това е "екстра", ми аз всяка вечер си правя такава салата. Рукулата беше стара и почти нямаше аромат. От написаното в менюто очакваш поне няколко тиквички на грил, а то един слайс завит около хумус. Нищо особено, но пък цената... Бялото вино беше ок, но червеното беше пълно с утайки.
    Основните ястия бяха толкова смешно малки че ми се приплака, разбирам да е висша кухня, а то едно парченце в огромна чиния, кому е нужно? Пицата която си поръчах беше добре, поне вкусна и ароматна. Но всичко друго - нищо общо с италианската кухня. Сервитьорите се правеха на леко разсеяни, бутилките с вино изчезнаха незнайно къде, та трябваше да питам домакините няма ли поне още мъничко вино за основното ястие. По-късно един тип който приличаше на Любен Дилов-син така вероломно отсервира че чак се притесних. И изобщо облеклото на персонала беше в сиво-тъмно, което някак не ми вдъхна особен респект.
    Доколото разбрах от домакините - избрали са ресторанта зарди това че се говори английски и менюто е на английски. Е само това.
    Всичко друго беше грешка.
    ..a, и да допълня за тоалетните - към 10 вечерта бяха в такова окаяно състояние, запушена мивка, нямаше с какво да си избършеш ръцете, всички хавлиени кърпи бяха в коша за използвани вече. Мизерно.

    ОтговорИзтриване