неделя, 23 декември 2012 г.

Непалски ресторант Гурка (Gurkha) - София

Непалска кухня = 99% индийска кухня
 
 
За мен лично това е най-добрият индийски ресторант в София. Малко е захлупен и на затънтено място, но кухнята му е страхотна. Готвачът и част от персонала са се преместили в България да избягат от трудния живот там и приготвят храната относително автентично.
 
Та ресторантът е малък, 30-40 места. Петък и събота е хубаво да си запазите места, другите вечери е по-спокойно. Обстановката със сигурност е непретенциозна, но уютна. Има си камина, която винаги придава уют.
 
Храната е това, което трябва да ви тегли към този ресторант. Имат страхотна салата (7 лв), леко пикантна, а пелмените Момо са трепач (6 лв). От основните мога с 2 ръце да препоръчам Пиле Тика Масал (9 лв) от скарата и тофу със зеленчуци (8 лв) и Батър пиле (10 лв) от къритата. Определено нямаха грешка. А хлябът Нан, само с масло си е класика и е адски вкусен, както и трябва да бъде. Освен това със сядането поднасят 4 соса - сладък, много лют, ментов и млечен. Всичките са готини и интересни. Десертите не са хубави, но след другите вкусотии човек определено няма място за десерт така или иначе.
 
Селекцията от вина е скромна, но достатъчна... Както и обслужването.

1 коментар:

  1. Здравейте,

    Първо, поздрави за блога ви.

    Второ, ходихме в ресторанта и поръчахме няколко от горе споменатите ястия и мога да кажа че ресторантът си е както го описахте. Храната беше домашно вкусна а обстановката тиха и релаксираща.

    Най-странното е че, тази статия ви е от преди 3 години, а в ресторанта беше като вчера да сте били. :)

    Ще продолжим с някой друг ресторант от вашия подбор някой следващ уикенд.

    ОтговорИзтриване