Толкова много обичам пица. Ако не се пълнееше от нея, бих яла всеки ден. Но не...
Тази версия на пица (пица руло, като калцоне, ама не съвсем) не е чак толкова вкусна според мен и за това си я правя по-често, че да не изяждам по много :)
Иначе е много подходяща за парти и за гости, защото става и на малки филийки много бройки като за парти.
Време за втасване - 60 мин
Време за готвене - 20-25 мин
Съставки:
За тестото:
- 1/2 ч.ч. хладка към топла вода
- 2 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. сол
- Подправки - сух босилек/чубрица/черен пипер
- 3 с.л. зехтин
За плънката:
- 3 ч.ч. едро настъргана моцарела или кашкавал
- 1 ч.ч. едро настърган пармезан
- 300 гр салам (ако намерите италиански, най-добре, ако не луканков би свършил работа) на тънки филийки
Начин на приготвяне
Сложете маята и топлата вода в купа и оставете 5 минути да постой, за да подейства маята.
В голяма купа смесете всички сухи съставки и зехтина. Добавете водата с маята и бъркайте с приставката за тесто на миксера, докато не получите меко тесто. На набрашнен плот, сложете тестото и месете 1-2 минути с ръце. Сложете тестото обратно в купа и покрийте да втасва около час или докато си удвои обема, което зависи от температурата в стаята.
Сложете сушените домати в купа и пасирайте докато стане хомогенна смес. Добавете саламът и продължете да пасирате. Ако слагате босилек или магданоз, добавете ги сега към сместа. Добавете моцарелата/кашкавала в купата и разбъркайте добре.
Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса.
На набрашнен плот разточете тестото като за пица (около 1 см). Сложете доматената смес отгоре и навийте като руло (мен ми се получиха 2 рула по около 20-25 см. Сложете олио на дъното на тавичката и отгоре сложете рулата.
Печете в загрялата фурна около 20 минути или докато рулата придобият приятен златен загар. Намажете с малко зехтин след като извадите от фурната. Изчакайте 10 минути преди да разрежете.
Ухае невероятно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар