неделя, 2 декември 2012 г.

Пържени филийки с яйце в центъра

Продължавам и с идеите за brunch...

Готиното на тази рецепта е, че съчетава и пържени филийки, и пържени яйца, а и изглежда много свежо. Може да я ползвате, когато имате гости да впечатлите с идейност :)

Време за приготвяне - 5 мин
Време за готвене - 10 мин (зависи от бройката филийки)

Съставки (за 4 филии):
  • 4 големи филии хляб
  • 5 яйца
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко (не обезмаслено)
  • Сол
  • Зехтин или олио
Начин на приготвяне

Разбъркайте добре 1 яйце и млякото (като за пържени филийки).

По средата на всяка филийка отчупете парче от мекото колко да остане дупчица малко по-голяма от жълтък.

Нагорещете мазнината в тиган. Потопете 2 филийки в сместа докато се напоят добре и от двете страни. Чупнете 2 яйца в тигана като ги посолите малко по ваш вкус. Сложете напоените филийки в тигана, така че жълтъка да е точно в дупката на филийките. Пържете по около 2-3 минути от всяка страна и повторете с другите 2 филийки и 2 яйца.

Ефектът е yummy и засищащ :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар