Продължавам и с идеите за brunch...
Готиното на тази рецепта е, че съчетава и пържени филийки, и пържени яйца, а и изглежда много свежо. Може да я ползвате, когато имате гости да впечатлите с идейност :)
Време за приготвяне - 5 мин
Съставки (за 4 филии):
- 4 големи филии хляб
- 5 яйца
- 1/2 ч.ч. прясно мляко (не обезмаслено)
- Сол
- Зехтин или олио
Разбъркайте добре 1 яйце и млякото (като за пържени филийки).
По средата на всяка филийка отчупете парче от мекото колко да остане дупчица малко по-голяма от жълтък.
Нагорещете мазнината в тиган. Потопете 2 филийки в сместа докато се напоят добре и от двете страни. Чупнете 2 яйца в тигана като ги посолите малко по ваш вкус. Сложете напоените филийки в тигана, така че жълтъка да е точно в дупката на филийките. Пържете по около 2-3 минути от всяка страна и повторете с другите 2 филийки и 2 яйца.
Ефектът е yummy и засищащ :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар