Нахут, нахут, нахут.... Толкова използван в любимата ми кухня от Близкия изток, е със сигурност присъства на масата поне 2-3 пъти месечно. А пък и е полезен. Така че не се чудете, а започнете и вие да го включвате редовно.
Освен това, ако си купите 2-3 консерви нахут и ги приберете в шкафа, винаги ще имате опция за бърза, вкусна вечеря.
Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 0 мин
Съставки:
- 1 консерва нахут (300 гр)
- 1/4 ч.ч. наситно нарязан босилек
- 1/4 ч.ч. наситно нарязан магданоз
- Сокът от 1.5 лимона
- 1 с.л. настъргана кора от лимон
- 2 скилидки смлян чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 ч.ч. настърган пармезан
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Разбъркайте всичко в една средно голяма купа. Опитайте и овкусете допълнително, ако има нужда.
Готови сте :) Сервирайте с препечен арабски хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар