четвъртък, 20 декември 2012 г.

Нахутена салата

Нахут, нахут, нахут.... Толкова използван в любимата ми кухня от Близкия изток, е със сигурност присъства на масата поне 2-3 пъти месечно. А пък и е полезен. Така че не се чудете, а започнете и вие да го включвате редовно.

Освен това, ако си купите 2-3 консерви нахут и ги приберете в шкафа, винаги ще имате опция за бърза, вкусна вечеря.

Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 0 мин

Съставки:
  • 1 консерва нахут (300 гр)
  • 1/4 ч.ч. наситно нарязан босилек
  • 1/4 ч.ч. наситно нарязан магданоз
  • Сокът от 1.5 лимона
  • 1 с.л. настъргана кора от лимон
  • 2 скилидки смлян чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.ч. настърган пармезан
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Разбъркайте всичко в една средно голяма купа. Опитайте и овкусете допълнително, ако има нужда.

Готови сте :) Сервирайте с препечен арабски хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар