петък, 28 декември 2012 г.

Сочни солени мъфини

Тази рецепта са супер сочни и вкусни солени мъфини е адаптация от 101cookbooks.com.

Страхотно вкусни са, не са сухи както повечето мъфини, а и имат много приложения и може много да се играе с идеи за добавки, които да обогатят вкуса. Аз лично ги направих за из път и сложих от почти всичко по малко. Но ако не обичате месо, може да пропуснете шунката. Или ако просто не обичате шунка, може да сложите пуешко или пилешко филе. За многото хора, които не обичат, може да пропуснете и пресния лук. Но не може да пропуснете cottage cheese и чедъра, те правят магията.


Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 25-30 мин

Съставки:
  • 1/3 ч.ч. бяло или пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.ч. брашно от бадеми (от био магазините) или много фино смлени бадеми (на чопър)
  • 1.5 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.ч. cottage cheese (има го във всеки по-голям магазин при крема сиренето и на опаковката обикновено си пише cottage cheese)
  • 1 ч.ч. едро настърган чедър
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета шунка
  • 3 с.л. ситно нарязан пресен лук
  • 1/2 ч.ч. ситно нарязани сушени домати (от буркан)
  • 5 яйца (леко разбити)
  • 1/3 ч.ч. вода
  • 1.5 ч.л. сол
Начин на приготвяне

Смесете брашната и содата бикарбонат в купа и ги разбъркайте добре.

Включете фурната да се загрява на 200 градуса. 

В голяма купа смесете всички други съставки и разбъркайте добре. Добавете брашното и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Ако ползвате еднократни формички, просто ги напълнете със сместа на 3/4 от ръба на формичката и подредете формичките в голяма тава. Ако ползвате тава за мъфини, намазнете добре формичките и пак напълнете до 3/4 от ръба.

Печете в предварително загрялата фурна 25-30 минути докато придобият вкусен златист цвят. Къщата ви ще ухае разкошно!

Добро утро или лек път, хапвайте ги, когато изберете :)

1 коментар: