петък, 1 март 2013 г.

Ресторант Art Kitchen - София

Ново местенце се появи в прекрасния район около докторската градина в София (https://foursquare.com/v/art-kitchen/504f0e51e4b0994349b87cc9). В същност колко да е ново, то и до скоро беше ресторант, просто сега е със сменени собственици и концепция. Собственикът е добре познато лице от ресторантьорския пазар в София - Osteria di Sofia, Facebook... Но не това е важното, а фактът, че мястото определено е приятно. Има какви ли не дребни art детайлчета, които създават уют и уникалност на интериора.

Кухнята е Средиземноморска основно с акцент върху гръцката. Има и паста, която не опитахме и не мога да дам мнение за нея. Хумусът (4.90 лв) и маслините в подправки (3.90 лв) са идеално предястие, което да споделите с компанията на масата. Октоподът във вино (19.90 лв) също беше много крехък и вкусен, може би само малко безсолен. Панираните калмари (13.90 лв) също бяха ок. Патладжанът по гръцки може би беше най-доброто попадение от предястията, с домати, сирене, чесън и магданоз. Свинският джолан (11.90 лв) беше с уникален сос, което не мога да кажа за свинското филе с горчичен сос. Просто бяха сложили горчица от горе, без много друга обработка...  Всеки ден има различни десерти, но нас не ни остана място и за тях.

Разбирам, че след 22:00 дават да се пуши там, което мен лично много ме дразни, но пък може и да е магнит за някои от вас.

Обслужването беше странно. Първо ни бяха забравили резервацията, но пък ни настаниха на чужда резервация, която така и не се появи да си търси масата.

Другото странно е, че нямат българска минерална вода!!! Защо бих искала да дам 5 лв за 1 литър кофти френска вода вместо 2 лв за Девин примерно. След като казах, че не приемам това на сервитьорката, успях да се преборя за кана чешмяна вода.

Ето и снимка на поизядените вече манджички


Няма коментари:

Публикуване на коментар