вторник, 26 февруари 2013 г.

Телешко бон филе с марината от бира

Разкошна рецепта... Разбира се ключът е в качеството на месото, но и маринатата играе страхотна роля! Препоръчвам я на всеки фен на крехки телешки пържоли.


Време за приготвяне - 10 мин
Време за мариноване - 24 часа
Време за готвене - 10 мин

Съставки:
  •  500 гр телешко бон филе
  • 100 гр тъмна бира
  • 2 скилидки смлян чесън
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне

Нарежете телешкото като за стекове. Смесете всички съставки освен телешкото в купичка. В друг съд залейте телешкото с маринатата като се опитате да го покрие добре. Затворете съда и приберете в хладилника за 24 часа.

На другия ден, просто загрейте наребрен тиган и печете по 2-3 минути от всяка страна на стека според зависи колко сурово го обичате и колко са ви големи стековете.

Бон апетит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар