вторник, 26 февруари 2013 г.

Бадемово мляко

Всички, които се интересуват от здравословно хранене, със сигурност са попадали на рецепти за мляко от ядки (бадем, кашу и шам фъстък са най-подходящи). Но едва ли някой толкова откровено ви е казвал, че без мед и я канела, я ванилия, това мляко хич не е вкусно. Много е блудкаво и безвкусно.  Аз лично му добавих 2 лъжици мед и 1 ванилия, охладих го здраво и стана страхотен млечен шейк на другия ден :)
Ето тук можете да намерите подробна информация за полезните му съставки: http://en.wikipedia.org/wiki/Almond_milk

Време за приготвяне - 10 мин
Време за "втасване" - 24 часа

Съставки:
  • 250 гр сурови небелени бадеми
  • 4-5 чаши вода
  • 2 с.л. мед
  • 1 ванилия
Начин на приготвяне


Залейте бадемите с вода да ги покрие напълно и ги оставете 24 часа така. Ако забележите, че са "изпили" водата, долейте още.На другия ден, прецедете бадемите и изхвърлете водата. Сложете бадемите заедно с 3 чаши вода в блендер и разбивайте 10 минути на високи обороти. 

Почти сте готови. Прецедете през марля или много гъсто сито. Аз лично си запазих същината на ядката и направих с нея бадемово брауни на другия ден, което се получи много Yummi (http://www.nenasfoody.blogspot.com/2013/03/blog-post.html).
Готовото мляко подсладете с меда и подправете с ванилията, разклатете добре и хладете.

След няколко часа в хладилника имате идеалния здравословен ванилов  шейк за вас и вашите деца :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар