Поредната ми идея за вкусна и лесна сьомга, но с елемент на изненада в съставките. Аз лично останах очарована от идеята да сложиш РАКИЯ в соса. Истината е, че оригиналната рецепта е с оризово вино, което си е направо оризова ракия, защото е над 40 градуса алкохол. Но аз не намерих оризова ракия и си я направих с българска и се получи много вкусно. Ястието според мен стана много вкусно и е идеално за вечер след работа, защото става за 30 минути с готвенето.
Време за готвене - 10 мин
Време за печене - 20 мин
Съставки (за 4-ма):
Начин на приготвяне
Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене и пригответе 4 големи парчета алуминиево фолио достатъчно големи да завият напълно всяко парче риба. Трябва да е увито всяко парче много добре, включително да са затъпкани краищата.
В купичка смесете соевия сос, джинджифила и ракията и ги разбъркайте добре. Осолете парчетата риба и ги сложете по средата на подготвеното фолио. Повгиднете краищата на фолиото, така че да не изгубите от соса като го излеете върху рибата. Разделете на око соса на 4 равни дози за всяко парче и го изсипете във всяко подготвено фолио. Завийте добре фолиото и подредете парчетата в подготвената тавичка. В останалата част на тавичката сложете боба, поръсете със сол и черен пипер на вкус. Добавете зехтина и сусама и разбъркайте добре. Печете в загрялата фурна около 20 минути.
Сервирайте като извадите всяко парче риба от фолиото, към него прибавите 1/4 от боба и ги залеете със соса. Bon appetti :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар