Време за готвене - 10 мин
Време за печене - 20 мин
Съставки (за 4-ма):
- около 600-700 гр филе от сьомга, разделено на порции
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 1.5 с.л. ракия
- Сол
- Черен пипер
- 500 гр замразен или свеж зелен боб
- 3 с.л.зехтин
- 2 с.л. сусам
Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене и пригответе 4 големи парчета алуминиево фолио достатъчно големи да завият напълно всяко парче риба. Трябва да е увито всяко парче много добре, включително да са затъпкани краищата.
В купичка смесете соевия сос, джинджифила и ракията и ги разбъркайте добре. Осолете парчетата риба и ги сложете по средата на подготвеното фолио. Повгиднете краищата на фолиото, така че да не изгубите от соса като го излеете върху рибата. Разделете на око соса на 4 равни дози за всяко парче и го изсипете във всяко подготвено фолио. Завийте добре фолиото и подредете парчетата в подготвената тавичка. В останалата част на тавичката сложете боба, поръсете със сол и черен пипер на вкус. Добавете зехтина и сусама и разбъркайте добре. Печете в загрялата фурна около 20 минути.
Сервирайте като извадите всяко парче риба от фолиото, към него прибавите 1/4 от боба и ги залеете със соса. Bon appetti :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар