вторник, 5 март 2013 г.

Ресторант Павилион - София

И понеже напоследък съм се завъртяла здраво около Докторската градина и Оборище, няма как да пропусна и Ресторант Павилион (http://edno.bg/sofia-design-week-2012/mesta/411). Като увод мога да кажа за този ресторант само и единствено - много яко местенце. Идеално за съботно-неделна късна закуска-обяд или лежерна вечеря през седмицата.

Атмосферата е страхотна, човек за малко може да забрави, че е в София и да се почувства като в Лондон или Париж. Хората напълно съответстват на интериора, включително с големия брой чужденци, които посещават редовно.

Много важно е да се отбележи, че заведението няма постоянно меню, сутрин има закуски на деня, на обяд обедно меню и различни предложения вечерта. Което разбира се прави храната много прясна всеки път. Тоест не знам дали това, което ще ви препоръчам сега, ще го има когато вие посетите, но пък поне ще ви ориентирам. Последно опитахме телешко на бавен огън (22.80 лв) и беше трепач! Също толкова вкусна, но различна беше сьомгата с холандез, сервирана със спанак соте (21.80 лв). Салатите обикновено са ок, нищо, което да заслужава сериозен коментар :) За разлика от хлебчетата, които месят и пекат на място и определено са адски вкусни. Последно опитахме френската торта (4.90 лв) и беше уникална. Страхотна комбинация от лек крем и праскови.

Единственият откровен минус на това място е обслужването. Опитват се да са мили момчетата, но са напълно в друго пространство. Особено, когато е пълно заведението, става пълна какафония - 2-3 пъти може да ви се наложи да поискате сол например... Но на фона на другите хубави неща, човек може да се направи, че не е усетил  ужасното обслужване :)

2 коментара:

  1. Снимката,която сте сложили е страшно вкусна особено това хлебче сега на закуска много добре би ми дошло и то домашно направено.Поздравления за блога, дано често ни пишете.Харесва ми тази новаторска идея и това, че храната е винаги различна и задължително напълно прясна, от което ние имаме нужда,понеже от забързаното си ежедневие и постоянна работа нямаме особено много време да готвим и да се храним така здравословно.Чудно ми е тази идея дали от друга страна не е взета и тук да е започнала да се развива също?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че блогът ми ви допада. Гледам редовно да пиша идеи, но понякога времето все не достига. Иначе подобни блогове има много - и български и чуждоземни :) аз лично съм огормен фен на ottolenghi.co.uk, има негови рецепти и в английския вестник guardian.co.uk

      Изтриване