четвъртък, 7 март 2013 г.

Цяло пиле с лимон и мащерка

Не съм убедена, че мога да пиша дълго и вкусно за тази рецепта, защото ми потичат лигите. Идеален баланс на вкусове. Опитайте я...

Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 1 час

Съставки:
  • 1 цяло пиле
  •  1.5 лимон нарязан на 4 парчета
  • 6-7 стръка пресна мащерка
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 с.л. масло
Начин на приготвяне

Включете фурната да се загрява на 220 градуса. Подсушете добре пилето с кухненска хартия. Намажете го с малко зехтин и го осолете добре заедно с щедро количество прясно смлян черен пипер на вкус. Натъпкайте пилето с лимоните и мащерката. Сложете в тавичка и слагайте да се пече в загрялата фурна. Печете 15 минути на 220 градуса и после намалете още 40 минути на 18 градуса. Поглеждайте от време на време да не се препече повече от желаното.
След като е готово, оставете го да се отвърне за 10 минути, след което го преместете в друг съд. Прехвърлете всичко останало по тавата в тиган. Опитайте се да не оставате нищо по тавичката. Сложете брашното и маслото в тигана и сложете на котлона. Изчакайте да заври и оставете да къкри на силен огън 1 минута. И сосът ви е готово :)

Време е за облизване на пръсти :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар