Тази рецепта е определено интересна и със страхотна визия, тъй че можете да я направите, за да впечатлите някой. Без много усилия, сладкишът придобива вид като от сладкарница.
Време за приготвяне - 30 мин
Време за готвене - 1 час
Съставки:
Крушите
- 3 големи или 2 малко круши
- 3 ч.ч. вода
- 1/2 ч.л. канела
- 3/4 ч.ч. захар
Сладкиша
- 1+1/4 ч.ч. сладкарска сметана
- 1/4 ч.ч. какао
- 1 ч.ч. захар
- 1 ванилия
- 125 гр масло на стайна температура
- 2 яйца
Заливката
- 1 черен шоколад
- 1/2 ч.ч. сладкарска сметана
Започнете с крушите. Обелете ги и ги нарежете на половинки като почистите и семките. Сложете водата да заври заедно със захарта и канелата. Добавете крушите и оставете да врят 3-4 минути. Извадете ги от водата и ги оставете да изстинат. Ако нямате време да ги чакате (аз нямах), направете нещо много противопоказно, на наложително понякога - сложете ги за 10 минути във фризера.
Докато крушите се студят, направете сместа за сладкиша. Разбийте маслото и захарта с миксер за около 2 минути. Добавете ванилията и яйцата 1 по 1. Разбивайте докато не се получи еднородна смес. Добавете сметаната, разбийте за 1 минути и добавете брашното и какаото. Още 2-3 минути с миксера и сте готови.
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Намаслете тавичка около 22-25 см диаметър и я постелете с хартия за печене. Изсипете в нея готовата смес за сладкиш. Извадете крушите от камерата и ги подсушете. Подредете ги върху сместа с равната част на долу и я притеснете добре в сместа. Сложете в загрялата фурна и печете за около 1 час. Може и малко по-дълго да се наложи. Проверете с клечка дали е готов. Трябва да излиза чиста.
След като изпечете оставете 10 минути да отлежи сладкиша и извадете от тавичката. Нарежете сладкиша на парчета с по 1 половинка круша на парче и залейте с топъл течен шоколад. С други думи направете заливката точно преди да сервирате. Сложете шоколада начупен на парченца и сметаната в тиган на средно силен котлон и оставете точно да се разтопи за около 3-4 минути като бъркате постоянно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар