четвъртък, 7 март 2013 г.

Броколи с паста от аншуа и крутони

Изненадваща и според мен лично гениална комбинация от вкусове. Здравословно и вкусно, интересно и стандартно, основно и гарнитура, невидима изненада на вкусове. Препоръчвам го на всеки, които обича да пробва интересни неща. Няма да съжалява от резултата.

Време за приготвяне - 10-15 мин
Време за готвене 7-8 мин

Съставки:
  • 1 средно голямо броколи
  • Крутони от 3 малки филийки черен хляб
  • Зехтин
  • 1 с.л. червен пипер (може и лют, ако обичате)
  • Сол и черен пипер
  • 2-3 филета аншуа нарязана на ситно
  • 4-5 стръка магданоз нарязан на ситно
  • 1 стрък пресен лук нарязан на ситно
  • 1/2 с.л. масло
Начин на приготвяне
Започнете с крутоните. Загрейте фурната на минимум 200 градуса. Нарежете 3 филийки черен хляб на кубчета и ги сложете да се запекат във фурната за 10 минути. Докато се пекат крутоните, бланширайте цветенцата на броколите във вряща осолена вода за 3-4 минути максимум. Смесете 1 с.л. зехтин с червения пипер и ги разбъркайте добре. Добавете крутоните и оваляйте в червения пипер, така че да се покрият добре от всички страни. Оставете на страна за малко.

В отделен съд смесете аншуата, магданоза, лука и маслото. Пасирайте 1-2 минути до получаване на паста.

Загрейте 1.5 с.л. зехтин в тиган и сложете крутоните. Запържете ги за 1-2 минути самостоятелно, докато се запържат добре от всички страни. Добавете броколите и пастата от аншуа. Добавете малко черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Запържете за още 3-4 минути като бъркате от време на време, за да не загорят броколите само от едната страна.
Вашето изненадващо ястие е на готово :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар