Изненадваща и според мен лично гениална комбинация от вкусове. Здравословно и вкусно, интересно и стандартно, основно и гарнитура, невидима изненада на вкусове. Препоръчвам го на всеки, които обича да пробва интересни неща. Няма да съжалява от резултата.
Време за приготвяне - 10-15 мин
Съставки:
- 1 средно голямо броколи
- Крутони от 3 малки филийки черен хляб
- Зехтин
- 1 с.л. червен пипер (може и лют, ако обичате)
- 2-3 филета аншуа нарязана на ситно
- 4-5 стръка магданоз нарязан на ситно
- 1 стрък пресен лук нарязан на ситно
- 1/2 с.л. масло
Начин на приготвяне
Започнете с крутоните. Загрейте фурната на минимум 200 градуса. Нарежете 3 филийки черен хляб на кубчета и ги сложете да се запекат във фурната за 10 минути. Докато се пекат крутоните, бланширайте цветенцата на броколите във вряща осолена вода за 3-4 минути максимум. Смесете 1 с.л. зехтин с червения пипер и ги разбъркайте добре. Добавете крутоните и оваляйте в червения пипер, така че да се покрият добре от всички страни. Оставете на страна за малко.
Загрейте 1.5 с.л. зехтин в тиган и сложете крутоните. Запържете ги за 1-2 минути самостоятелно, докато се запържат добре от всички страни. Добавете броколите и пастата от аншуа. Добавете малко черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Запържете за още 3-4 минути като бъркате от време на време, за да не загорят броколите само от едната страна.
Вашето изненадващо ястие е на готово :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар