сряда, 30 януари 2013 г.

Скариди с броколи

Според блога, в който открих тази рецепта, това е Рецептата на всички времена. Не мога да се съглася на 100%, но със сигурност е най-вкусната бърза рецепта, на която съм попадала от много време на сам.

Определено препоръчвам да ползвате охладени скариди, а не замразени и прясно броколи. Просто замразяването напълно променя вкуса.

Време за приготвяне - 10 мин
Време за печене -20-25 мин

Съставки (за 2-ма):
  • 1 броколи, разделено на цветчетата си
  • 12 скариди
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. млян кориандър
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1.5 ч.л. сол
  • Настърганата кора на 1 лимон
  • 1 ч.ч. ориз басмати (по желание)
Начин на приготвяне



Включете фурната да се загрява на 200-210 градуса.

Поръсете цветовете броколи с 2 с.л. зехтин, кимиона, кориандъра и 1 ч.л. сол. Постелете голяма тава с хартия за печене и разстелете броколите отгоре. Печете 10 минути в загрятата фурна. Докато се пекат изчистете скариди (главите и вените) и ги овкусете с останалия зехтин, сол и кората от лимон. Добавете ги към броколите и върнете във фурната за още минимум 10 минути. Ако скаридите не са станали вкусно розовки, оставете за още 5 минути във фурната.
 
Сервирайте върху ориз басмати с малко светъл соев сос :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар