С тази рецепта едва ли ще изненадам редовно четящите списание Good Food, но в събота "милото ми" като видя този десерт в списанието не ме остави на мира, докато не му обещах да го направя и ето че сега я представям на вас.
Единствено ще добавя от мен, някои практични съвети при приготвянето на пудинг :)
Време за приготвяне - 30 мин
Време за готвене - 45 мин
Време за готвене - 45 мин
Съставки:
- 3 яйца - жълтъци и белтъци разделени
- Настъргана кората на 2 лимона, 1 портокал и 1 грейпфрут
- 100 мл прясно изцеден сок от лимон, грейпфрут или микс от двете
- 250 мл прясно мляко
- 200 гр захар
- 40 гр бяло брашно
- 50 гр масло
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Намазнете стените на овален огнеупорен стъклен съд за печене - около 25 см дължина или диаметър 20 см.
В голяма купа смесете настърганите кори, маслото и захарта и разбийте добре с миксер, около 2-3 минути. Добавете сока, след това жълтъците, след това млякото и накрая брашното като през цялото време разбивате продуктите до получаване на гладка, хомогенна смес. В отделен съд разбийте белтъците на пяна, но внимавайте да не се втвърдят много. Добавете ги бавно към сместа, най-добре е на три пъти и бъркайте докато не се инкорпорира напълно в нея.
Изспите сместа в подготвената за целта тавичка и печете на водна баня в нагрялата фурна около 45-50 минути. След 40-тата минута поглеждайте дали не се е получила приятна зачервена коричка на сладкиша. Ако да, веднага го вадете, за да сте сигурни, че долната част на десерта ще остане кремообразна и пухкава.
Свежият ви десерт е готов, нападайте :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар