Малко извън сезона, но сега ми дойде музата :)
Има в Пикадили пресен зелен боб на безбожно висока цена, но салата се получава много добре и със замразен.
Иначе ключът към тази салата е зеленият боб да е от тънкия (тъй наречен френски) и да са добре почистени крайщата. Тази салата въври страхотно и с чушки, но аз не обичам и ги пропускам. Оставам на вас да прецените дали да добавите.
Време за готвене - 5-10 мин
Съставки:
- 450 гр зелен боб
- 3 с.л. зехтин
- 50 гр каперси
- 3 смляни скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион зърна
- 1 ч.л. кориандър зърна
- 2 с.л. ситно нарязан пресен естрагон
- 4 с.л. ситно нарязан пресен копър
- Настъргана кората от 1 лимон
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в малък тиган - сложете чесъна и каперсите (внимавайте може здраво да пукат и скачат). Запържете 20-30 секунди и добавете семената за още 20-30 секунди. Веднага щом вдигнете от котлона, залейте боба. Добавете пресните подправки и лука (ситно нарязано всичко), лимонената кора и 1/2 ч.л. сол и черен пипер. Разбъркайте добре и опитайте как е на сол. Можете да приберете салатата хладилника за максимум 1 ден.
Интересното и вкусно начало на вечерята ви е готово и изглежда Yummy :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар