Даже не знам какво представяне да направя на тази рецепта. На Отоленги е, много е интересна, подходяща е за вечеря, обяд или късна закуска... Но най-интересното е консервираният лимон. В случая, аз съм си го правила, защото толкова рецепти срещам с него, че прецених, че трябва да имам в къщи. Като за първо ястие с него, мога да кажа, че не съжалявам грам за усилията да си го направя. В най-скоро време ще ви напиша рецептата за тях :)
Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 30 мин
Съставки:
- 1 малка глава лук нарязана на дребно
- 150 гр испански колбас (пикантен)
- 200 гр картоф нарязан на тънки шайби (0.2-3мм)
- 1 голяма или 2 малки смлени скилидки чесън
- 1 ч.л. семена кимион
- 0.5 ч.л. куркума
- 2 с.л. паприкаш (най-гъстият възможен)
- 3 с.л. доматено пюре
- 6 яйца
- 50 мл готварска сметана
- Сол и черен пипер
- Зехтин
- 15 гр консервиран лимон или нормален, ако нямате консервиран (http://nenasfoody.blogspot.com/2013/01/blog-post_9303.html)
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и запържете лука за 4-5 минути. Добавете картофите, наденицата, чесъна, паприкаша, доматното пюре, кимиона и куркумата. Разбъркайте добре и запържете за 4- 5 минути. Добавете водата и я оставете да изври за около 15 мин. Опитайте дали картофите са се сварили и ако не са, добавете още вода докато се сготвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар