неделя, 6 януари 2013 г.

Огретен от сладък картоф

Много лесна и ефекта рецепта, изцяло копирана от Даниел Постма, една изключително харизматична готвачка, много усмихната и оперираща ресторант в ЮАР в момента.

Иначе мога само да добавя, че е много важно картофите да се наредят добре за тази рецепта, за да изглежда добре и да се завърши уникалния вкус с хубава визия.


Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 1 час и 10 мин

Съставки:
  • 4 средно големи сладки картофа
  • 4 смляни скилидки чесън
  • 5 с.л. ситно нарязана прясна салвия (градински чай)
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. прясно млян черен пипер
  • 250 гр сладкарска сметана
  • 150 гр прясна настърган пармезан
Начин на приготвяне

Включете фурната да се загрява на 200 градуса. Измийте добре картофите без да ги белите. Нарежете ги на тънки шайби (около 5 мм), на ренде най-добре, за да са еднакви на размер резените. В купа смесете добре картофите с чесъна, солта, черния пипер и салвията. В дълбок съд наредете картофите в 3 редички един върху друг (виж снимката за насоки). Останалия чесън и салвия от купата ги изхвърлете. Завийте тавата с фолио и печете в загрятата фурна 45 минути. След 45 минути извадете от фурната и залейте със сметаната и наръсете с пармезана и печете открито още 25 минути. Сервирайте веднага горещо... Ароматът ще е божествен, обещавам ви :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар