събота, 5 януари 2013 г.

Балканска скара Villa Park (Вила Парк) - София

Ресторантът отвори преди две години като сръбска скара, но явно интересът не е бил достатъчно голям, защото смениха концепцията на балканска скара, но без да сменят менюто. 

Заведението се намира в Лозенец, на бул. Арсеналски, точно до спортната зала Спартак (http://www.restaurantvillapark.bg/). Както предполага името фокусът е балканска кухня или по-точно сръбска с няколко добавки от съседна Турция. Има плескавици, пържоли, шишове, чобан салата, айвар (или по-точно лютеница), ощипци (мини кебапчета). Като цяло храната е вкусна, може би има леко компроментиране на качеството в сравнение с началото, но все още скарата е хубава. От скарата най-вкусна е тъй наречената бяла вешалица или много чиста свинска пържола (без никакви мазнини). Цената е 11.80 лева, а порцията по меню е 300 грама и определено е едно от малкото места, където количеството реално е такова. Плескавиците (9.80 лв) и ощипците (10.80 лв) са средно вкусни, каймата си беше кайма, а не кълцано месо. От салатите чобан салатата е най-вкусното попадение (5.90 лв). Предястията може да пробвате микс разядки, за да си изберете сами за следващия коя най-много ви харесва. Задължително си поръчайте погача. Уникално вкусна е...

Вина има добра селекция и червените вина добре вървят със скарата.

Обслужването е на ниво, интериорът на заведението е много изискан. Даже малко твърде изискан имайки предвид фокусът на кухнята.

Няма коментари:

Публикуване на коментар