петък, 18 януари 2013 г.

Пиле пармиджано с чери домати

Раз-два-три и вечерята е готова. Идеалното, бързо и вкусно ястия за вечеря през седмицата, когато времето е кът :)

Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 25 мин

Съставки:
  •  4 пилешки филета
  • 100 гр прясно настърган пармезан
  • 50 гр моцарела
  • 1 скилидка чесън
  • 50 гр зехтин
  • 250 гр чери домати
  • 3-4 листенца босилек
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина, смляния чесън и 1 ч.л. сол и ги разбъркайте добре. Оставете на страна докато се занимавате с други неща. Колкото по-дълго стоят, толкова по-добре.

Включете фурната да се загрява на 220 градуса.

Пригответе 1 голяма тава с хартия за печене или 2 по-малки. Начукайте пържолите добре, да станат 4-5 мм тънки. Измийте доматите и ги разбъркайте с 1 с.л. от чесновия зехтин. Поставете доматите в тавичката за печене, С остатъка от зехтина намажете пържолите от едната страна и ги оваляйте в пармезан, пак само от едната страна. Подредете ги и тях в тавичката за печене. Сложете всичко в загрялата фурна и печете 15 минути. Междувременно нарежете моцарелата на тънки резенчета. Поставете по 1-2 парчета моцарела върху всяка пържола и печете още 10-15 минути, колкото да се разтече моцарелата.

Сервирайте с няколко листенца босилек върху всяка пържолка и с разпределете чери доматите да има за всяко парче месо.  

Докато се пече месото, може да задушите на бързо спанак с чесън и масло за гарнитура. Върви страхотно :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар