четвъртък, 10 януари 2013 г.

Ресторант Слънце и Луна - София

Няма да пиша много дълго за ресторанта, защото на сайта е богато на обективна информация, включително меню, което отговаря на действителността като разнообразие и цени - http://sunmoon.bg/restaurant.

Ресторантът е вегетариански и здравословен. Всички продукти са свежи, включително сами си мелят брашното. Има и продукти за дома - хляб, хумус, кроасани, сладки. От скоро има и втори ресторант, на малките 5 кюшета. Там бях последно аз и останах очарована. За разлика от първия ресторант, на Княз Борис I, този е по-просторен и светъл и определено го препоръчвам. Обслужването беше много лежерно и приятно. Малко фамилиарно, но не натрапчиво. Сервитьорката ни препоръча какво да вземем от менюто и каквото препоръча, не сбъркахме.

Аз лично най-очарована останах от пицата им. С пълнозърнесто тесто или от спелта, не съм сигурна. Всеки път е различна според решението на готвача. Ако искате или не искате нещо конкретно може да си кажете разбира се. Но иначе е трепач. Облизах си пръстите. Опитахме и салатата на шефа, която не мога твърде смело да препоръчам, но по-скоро защото не бяха "моите" продукти вътре, а не защото не е вкусна. Но няма да издавам каква е, да не им развалям изненадата. Бобът с кисели краставички беше по-скоро не особено вкусен, защото беше леко безсолен. Но така трябва да бъде, нали е здравословен ресторантът. Десертите също са с кафяво или пълнозърнесто, или нещо подобно брашно и кафява захар или мед. И честно казано са вкусни за толкоз опоскани от към "вредни и вкусни" съставки. Заслужава си да отиде човек и да прецени за себе си дали му допада. Аз лично ще се върна и мисля, че малко хора няма да го направят.




Няма коментари:

Публикуване на коментар