Не съм убедена, че мога да пиша дълго и вкусно за тази рецепта, защото ми потичат лигите. Идеален баланс на вкусове. Опитайте я...
Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 1 час
Съставки:
- 1 цяло пиле
- 1.5 лимон нарязан на 4 парчета
- 6-7 стръка пресна мащерка
- Зехтин
- Сол и черен пипер
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне
Включете фурната да се загрява на 220 градуса. Подсушете добре пилето с кухненска хартия. Намажете го с малко зехтин и го осолете добре заедно с щедро количество прясно смлян черен пипер на вкус. Натъпкайте пилето с лимоните и мащерката. Сложете в тавичка и слагайте да се пече в загрялата фурна. Печете 15 минути на 220 градуса и после намалете още 40 минути на 18 градуса. Поглеждайте от време на време да не се препече повече от желаното.
След като е готово, оставете го да се отвърне за 10 минути, след което го преместете в друг съд. Прехвърлете всичко останало по тавата в тиган. Опитайте се да не оставате нищо по тавичката. Сложете брашното и маслото в тигана и сложете на котлона. Изчакайте да заври и оставете да къкри на силен огън 1 минута. И сосът ви е готово :)
Време е за облизване на пръсти :)