Сьомга с пълнозърнести спагети и спанак
Исках да спретна хубава вечеря със сьомга, но и да е нещо ново, неопитвано до сега. Рових дълго и попаднах на една рецепта, която не ми допадна достатъчно, но реших да я подобря малко и да тествам. Самата аз се съмнявах ш крайния резултат, но Изненадаааа, получи се повече от добре. Тъй че смело тествайте, няма да съжалявате.
Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 15 мин
Съставки (за 4-ма)
- 750-800 гр филе от сьомга
- 1 пакет пълнозърнести спагети
- 400 гр бейби спанак
- 6 с.л. зехтин
- 2 ч.л. отцедени каперси
- 2 големи розови домата, нарязани на дребни кубчета
- 2 смляни скилидки чесън
- 1 ч.л. кафява захар
- Сокът и кората от един лимон
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне
В купичка смесете зехтина, каперсите, доматите, чесъна, захарта, лимона и 1/2 ч.л. сол. Оставете на една страна.
Сложете да заври вода с много сол (около 2 с.л.) и варете спагетите според инструкциите на опаковката, хубаво би било спагетите да са ал денте. 1 минута преди края на времето за готвене, добавете спанака. Веднага щом са готови, изцедете през гевгир, разпределете в 4 дълбоки чинии и полейте с приготвения сос. Разбъркайте всяка порция отделно.
Разпределете филето от сьомга на 4 порции. Загрейте малко зехтин в един тиган. Поръсете рибата със сол и черен пипер по ваш вкус. Запържете филетата по 2 минути от всяка страна. Поставете по едно филе върху всяка порция.
Ефектът е не само божествено вкусен, но и много впечатляващ на вид.