събота, 1 февруари 2014 г.

Свинско със соев сос, мед и джинджифил

Тази рецепта е за едно много лесно ястие, което ви обещавам да зашемети всички, обичащи екзотичните вкусове и в същото време да удовлетвори традиционалистите! Освен това ще ви отнеме само 5 минути да я направите и още 30-40 да я изпечете.

Време за приготвяне - 5 мин
Време за мариноване - 1-5 часа
Време за готвене - 30-40 мин

Съставки:
  • 6 свински пържолки (може и чисто контрафиле, може и вратна пържолка, според личните предпочитания)
  • 5 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 1 малка грудка ситно настърган джинджифил
Начин на приготвяне

Смесете месото и всички съставки за маринатата в голям съд и ги разбъркайте добре, така че всички съставки на маринатата да се втрият добре в месото. Оставете да се маринова в хладилника за минимум 1 час, за предпочитане по-дълго, дори за 24 часа.
Загрейте предварително фурната на 200 градуса, вентилатор. Изсипете месото заедно със соса в тавичка и я покрийте с алуминиево фолио. Печете 20 минути завито и махнете фолиото. Печете още 10-20 минути според зависи от вида на месото, дебелината на пържолите и личните предпочитания. Обещавам ви неустоим резултат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар