неделя, 2 февруари 2014 г.

Ресторант Rossini - София

Едно добре познато заведение в София, ресторант Крим, сега е с нова визия и концепция, която определно ми допада повече - Ресторант Rossini. Намира се на улица Славянска 17.

Заведението е на 3 етаж, всеки от които с различна концепция - етаж 1 е Bar&Dinner, етаж 2 е "тежък" ресторант, а етаж 3 е частен клуб, но концепцията му май не е съвсем изчистена още. Аз лично съм посетила само етаж 1 за сега и за него ще дам мнение, другите етажи не са ми по вкуса май и едва ли ще стигна до тях. За сметка на това с удоволствие пак бих посетила Bar&Dinner частта.

Обстановката е много готина, създава усещане, че си в заведение в някой космополитен град. Е, преди да излезеш отвън и се огледаш де :) Има градина, която изглежда супер и лятото със сигурност трябва да се тества.

Обслужването също беше добро - на място, без нищо излишно.

А сега към кухнята, най-важната част на всеки един ресторант. Храната определно е много вкусна, почти нямам забележки. Ако трябва да направя съотношение качество-цена, печели качеството, а при съотношението размер на порцията-цена, цената определено води. Или с други думи, много вкусно, в не много големи размери. Точно колкото да хапнеш и да запазиш талия. Опитах салата етажи (9.90 лв) и беше страхотна - много добър микс на козе сирене с розови домати. Калмарите също бяха адски вкусни, макари и малко на брой, около 7-8 кръкчета на цена от 11.90 лв. Виенският шницел обра овациите и като размер, и като качество на цена от 19.90 лв. Огледах и чиниите на съседчетата - сьомга на плоча (около 20 лв, не помня точно) и свински роленца с бекон (15.90 лв). На вид определено бяха много добре, а и оценката на компанията беше положителна. От десертите опитахме само панакотата (5.90 лв) и това определено е най-добрата панакота, която до сега съм опитвала в София.

Или изводът от посещението ни е, че ако не сте много гладни, а искате да хапнете вкусно и да се почувствате в Ню Йорк или Лондон, това е вашия избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар