сряда, 17 декември 2014 г.

Пълен хаос от коледни аромати

Този текст мина през доста перипетии докато се сдобие с име и снимки :) По-скоро рецептите в него си стояха и чакаха своя ред да бъдат споделени, но той все не идваше. Да не пропусна да кажа, че кекса го сготвих първия път със сол вместо със захар. И се наложи втори дубъл :) Но всяка от рецептите си заслужава. И всяка от тях ухае на Коледа, но не на кисело зеле и боб (не че не са вкусни, просто не ухаят прекрасно). А и са прекрасен начин да разнообразите Коледната трапеза.
Ще започна с аромат на канела, идваща от Патладжан, следвана от Портокали замесени в сочен кекс (а знаем, че дълги години в България уханието на портокал е било запазено само за Коледните празници) и ще завърша с канела, примесена с бадем и боровинки в прекрасни мъфини. 


Пълнен патладжан

Време за приготвяне - 20 мин
Време за готвене - 2 часа

Съставки (за 4-ма):
  • 4 средно големи патладжана, разрязани на половина
  • 500 гр телешка кайма
  • 1.5 ч.л. млян кимион
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 50 гр кедрови ядки
  • 3 средно големи глави бял лук, нарязан на ситно
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. захар
  • 1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
  • Сокът на 1 лимон
  • 200 мл вода
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин
Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Наредете патладжаните в тава голяма точно колкото да ги сложите на гъсто един до друг. Направете по 2 кръста с нож в месото на патладжаните. Залейте обилно със зехтин, осолето и сложете щедро черен пипер. Печете 20 минути, след което намалете фурната на 190 градуса.

Докато се печат патладжаните, пригответе плънката. Загрейте 5 с.л. зехтин в дълбок тиган. Пържете в него лука и половината от подправките около 8 минути, докато лукът омекне напълно. Добавете каймата, доматеното пюре, кедровите ядки, магданоза, 1 с.л. сол и бъркайте активно. Не искате каймата ви да стане на топчета колкото малко кюфте, а ситно изпържена като за сос болонезе. Пържете още някъде 7-10 минути докато месото се сготви. Не спирайте да бъркате. 

След като извадите патладжаните, разпределете плънката върху тях по равно. В малка купа водата, останалите подправки, лимоновия сок и 1 ч.л. сол. Изсипете сместа в тавата с патладжаните. Увийте тавата във фолио и върнете във фурната за още 1 час и 30 минути. След първия час проверявайте да не ви е извряла водата и ако да, досипете още. Сервирайте топли и ухайни.

Тройно портокалов кекс

Време за приготвяне - 20 мин
Време за готвене - 50-60 мин


Съставки:
  • 240 мл прясно изцеден сок от портокал
  • Настъргана кората от 1 портокал
  • 4 яйца
  • 180 мл олио
  • 140 гр сладко от портокал (ако харесвате да има цели парчета в кекса, вземете сладко, в което има кора, в противен случай, използвайте хомогенно сладко)
  • 180 гр царевично брашно
  • 90 гр бяло брашно
  • 50 гр кокосови стърготини
  • 40 гр ситно смлени бадеми
  • 2 с.л. бакпулвер
  • 160 гр захар
  • 70-80 мл вода
Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете сока, кората от портокала, яйцата, олиото и сладкото. Разбивайте до получаване на хомогенна смес. В отделен съд смесете сухите съставки, като от захарта вземете само 60 гр. Добавете ги при другите продукти и разбивайте с миксера до получаване на хомогенна смес. Пригответе си тавичка за кекс с леко намазнена кухненска хартия и изсипете в нея сместа. Печете 50-60 минути. Трябва шиша в кекса да бъде чист след като го боцнете. Когато видите, че кексът е почти готов, направете заливката. Сложете водата и останалата захар на котлона, изчакайте да заври и захарта да се разтвори. Залейте сладкиша веднага щом го извадите от фурната. Не го вадете от тавата докато не изстине, около 30 минути. А после му се насладете с кофичка вкусно кисело мляко :)

Бадемово-боровинкови мъфини 

Време за приготвяне - 20 мин
Време за готвене 20-25 мин

Съставки (за 8 мини мъфина)
  • 120 гр разтопено масло
  • 40 гр брашно
  • 130 гр ситно смлени бадеми (с чопър става най-бързо и качествено)
  • 1/2 ч.л. канела
  • 180 гр захар
  • Кората на един лимон, ситно нарендена
  • 1/2 намачкан банан
  • 3 белтъка
  • 120 гр пресни или замразени боровинки
Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе си 8 малки форми за мъфин като ги намажете леко с масло. Може даже да сложите и по 1 красива коледна хартиена подложка. Хем да не залепват, хем да са красиви. 

Смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте добре предварително. Добавете към тях маслото, банана и кората от лимона и разбъркайте пак.  Разбийте белтъците със щипка сол докато станат на гъст сняг. Това може да отнеме около 5 минути. Бавно ги добавете към сухите съставки, на три пъти. След всяка доза белтъци разбърквайте докато не се инкорпорират добре в сместа. Преди последната доза белтъци, сложете боровинките. Разпределете сместа в приготвените формички за мъфини и печете. Печете около 20-25 минути. И внимавайте да не изядете всичко, което имате в къщи докато се готвят, тъй като целият ви дом ще заухае божествено.

сряда, 26 ноември 2014 г.

Парфюми в кухнята?

Аз лично съм твърд противник на използването на силни изкуствени аромати в готвенето, което най-често се случва в сладкарството. Мисля си, че парфюмите ще си ги пазя за мен и за стелажите в парфюмериите. Да но пък има хора, които определено не са на това мнение... И реално много харесват ароматни десерти. 
С днешната рецепта не съм престъпила себе си да употребя истински сладкарски парфюм, но ползвах сушена лавандула, а тя си е нещо като не-течен парфюм. Резултатът беше АРОМАТЕН и одобрен от всички освен мен. Така че за всички любители на силните аромати, това е идеалната комбинация :)

Кейк с ябълки и лавандула

Време за приготвяне - 15-20 мин
Време за готвене - 35 мин

Съставки:
  • 4 средно големи ябълки, обелени и нарязани на шайби
  • 5 с.л. брашно
  • 5 с.л. захар
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 4 яйца
  • 2/3 ч.ч. мед
  • 1 ч.л. сушена лавандула
Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете кръгла тавичка, около 20 см и я постелете с хартия за печене. Наредете върху нея ябълките. 

В купа разбийте добре брашното, захарта, зехтина, бакпулвера и 2 от яйцата. Залейте с тях ябълките и печете 20 минути. 

Докато се пече разбийте останалите 2 яйца с меда и лавандулата. След като минат 20-те минути извадете кейка и залейте с останалата смес и печете максимум 15 минути. Поглеждайте често, защото бързо загаря, както при мен се получи.

Бон апети и се насладете на аромата на лято, който лавандулата ще донесе в кухнята ви!

вторник, 28 октомври 2014 г.

Heinz vs. Доматите

Започвам с едно самопризнание, много обичам кетчуп и то конкретно Heinz. Това е доста нетипично за някой с моите претенции за гастроном, но уви всеки има своите грехове. Опитвала съм многократно да намеря някакъв начин да заменя купения кетчуп с домашна вариация, но до сега не бях успяла. Изненадващо попаднах на рецепта за "чипс" от качамак с домашен пушен кетчуп. И понеже качамакът е нещо, което все стои на задния рафт в шкафа или пък на последно място в менюто, реших, че с този експеримент може да постигна 2 в 1. Да пооткажа (неспособна съм да кажа "не" завинаги) heinz и да си променя мнението за качамака. По точка 1 имам пълен успех :) а по точка 2 частичен.



Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 30 мин

Съставки (за 2-3 човека основно ястие):
За чипса
  • 500 гр бульон (зеленчуков)
  • 100 гр бърз качамак
  • 30 гр масло
  • 100 гр едро настъргана скаморца или други силно пушено сирене
  • 300 мл олио за пържене
  • Малко брашно
За кетчупа
  • 3 големи зрели домати
  • 1 малка глава лук (ситно нарязана)
  • 1 голяма скилидка чесън (смляна)
  • 1/2 ч.л. стрита сушена люта чушка (ако намерите Джалапено люта чушка, би било най добре)
  • 1/2 ч.л. захар
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Започнете с кетчупа. Загрейте много, много добре голям тефлонов тиган. Сложете върху него доматите и печете от всички страни. Печете докато запуши яко от всякъде. Трябва обелката на доматите да почернее хубаво. Махнете от котлона и оставете на страна да изстиват. През това време загрейте зехтина в тиган и запържете първо чесъна, после лука. Задушете хубаво докато лукът започне леко да загаря. Обелете доматите. Сложете всички съставки в голяма купа и пасирайте за 2-3 минути, не целите да получим абсолютно хомогенна смес. 

Идва ред и на чипса. Сложете бульона да заври. Добавете качамака бавно като постоянно бъркате. Варете 5-7 минути като бъркате постоянно. Веднага след като го махнете от котлона, добавете маслото, сол и черен пипер и скаморцата. Разбъркайте добре. Разстелете качамака в тавичка около 20х20 см и изравнете добре. Завийте тавичката с фолио и приберете в хладилника за поне 30 минути, до 2 часа. След като охладите, нарежете на правоъгълници като за чипс. Загрейте силно олиото в дълбок тиган. Оваляйте всяко чипсче в брашно и отръскайте хубаво. Не искате да имате излишно брашно по чипса. Пържете по около 2-3 минути от страна докато станат хубав златист цвят. След като извадите от мазнината, задължително сложете върху кухненска хартия да попие излишната мазнина :) 


четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Ресторант "Качамак"/"Catch'A maK" - София

Понякога ми е много трудно да пиша за заведения. Искам да ви давам нови идеи за места за хапване, но напоследък всички места ми се сливат. Не че нямам какво да кажа за Качамак  например - вкусно е, атмосферата е приятна, цените нормални, посетителите изглеждат с всичкия си... Но някак нямам какво точно конкретно да кажа. Никое заведение напоследък не ме грабва истински, така да ахна и да си кажа "тук трябва да се върна пак"...

В Качамак хапнах страхотен стек риба тон на СТРАХОТНА цена, само 12 лв... И домашният им пастет не е за изпускане... Естествено и качамакът им в няколкото си разновидности също е супер вкусен :) Може би най-вкусният, който някога съм опитвала, но при това име на заведението щеше да е срамота да не е така :) Вина има достатъчно за всеки вкус и джоб.

Обслужването също е съвсем на място, въпреки лудницата. А споменавайки лудницата, да препоръчам да ходите с резервация, защото мястото е малко, а хората много. Ето линк към страницата им: https://www.facebook.com/pages/Catch-A-maK/645392202162406. 

Без да бъда по-многословна, просто защото не знам какво повече да кажа, мога да препоръчам да тествате Качамак сами. Може пък вие да намерите вдъхновението си там :) А ако сте намерили друго място, което истински ви е впечатлило, ще се радвам да ми го споделите :)

Есенна корида в чиния

Искаме, не искаме, след липсващото лято есента е тук в целия си червено-жълт-оранжев блясък. Но пък за всеки фууди есента е рай. Толкова много пресни плодове и зеленчуци и толкова цветни. И всички те са в цветовете на есента. Големи, червени, узрели домати... Жълти круши, пищни нарове, пурпурни патладжани. Пишейки се замислих, че всъщност храните на всеки сезон са като цветовете му... 
Есенната ми корида днес е салата в три нюанса на червеното :) Домат, Нар и Червен Лук. И лек акцент зелен босилек, да не спираме да мечтаем за следващото лято!

Време за приготвяне - 10 мин

Съставки (за 4-ма):

  • 3 големи розови домата или около 800 гр други домати, но задължително сочни и добре узрели
  • 1/2 нар, сладък по възможност
  • 1 малка глава червен лук, нарязана много на ситно
  • 1 скилидка чесън
  • 50 мл зехтин
  • 4 с.л. петмез (ако намерите с аромат на нар би било идеално, но и обикновен става)
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1/3 с.л. стрит бахар
  • 10 листа пресен босилек, нарязан на ситно
  • Сол на вкус
Начин на приготвяне

Нарежете доматите на дребни кубчета. Прибавете към тях червения лук и семената от половин нар (ако е кисел, сложете по-добре 1/4 нар, на половин). 
В отделен съд смесете всички останали съставки и разбъркайте добре.
Залейте салатата с дресинга и сте готови :)

вторник, 30 септември 2014 г.

Smuggler's Diner, София

Най-сетне още едно място за бургери в София. До скоро единственото място беше Boom Burger, където определено трябва да отиде всеки любител на бургери поне един път, защото месото в бургерите наистина е уникално, както и цените... Но сега не пиша за тях. Сега за новата бургерджийница - Smuggler's Diner (https://www.facebook.com/smugglersdiner). За петък и събота е задължително да си запазите маса, защото навалицата е голяма!

Местоположението на заведението даже няма нужда от коментар :) На Христо Белчев, на пешеходно разстояние до всички приятни барчета на София. Интериорът е приятен, копие на американски дайнер, но все пак (и слава богу) малко по-луксозно. 

Менюто е кратко и фокусирано почти изцяло върху бургерите, от които има 7-8 вида. Опитах аз разбира се, Smuggler's бургер (9 лв) с карамерилизиран лук и бекон и беше много вкусен и с приличен размер. Месото определено беше подбирано. Чийзбургерът също заслужава внимание, а и цената му е повече от прилична - 7.50 лв. В менюто имаше и гръцки бургер, който звучеше супер с лимон в каймата и козе сирене (8 лв) - определено мисля да го пробвам следващия път. Салати има 4 вида като аз заложих на Цезар и не съжалявам, защото е може би най-вкусната салата Цезар, която съм яла в България! Бекончето беше уникално препечено! И лучените кръгчета заслужават внимание (2.50 лв). Има и млечни шейкове, и десерти. Но този пт за тях място не остана. Поглеждайки на съседната маса видях, че чийзкейкът изглежда впечатляващо. С други думи това е място, където човек трябва да иде с празен стомах и готов за малко съгрешение с храната :) 

От към вината положението е скромно, но за всеки ще се намери по нещо.

За пилето и сливата

Неочаквано или пък търсено заглавието на днешния пост си има подтекст. Но пък "сексът" продава, дори рецепти :) така че защо и аз да не се възползвам от този стар маркетингов трик за привличане на вниманието. 
А истината е, че просто попаднах на много готина рецепта за пиле не само със сушени, но и с пресни сливи. И то пиле... А не свинско или телешко. Получи се уникално, леко екзотично и много вдъхновяващо. Или всички експериментатори с търпение да мариноват и желание да изненадват, да запретват ръкави. 
А като бонус, рецептата не отнема много време и ще ви остане време и за...


Време за приготвяне - 30 мин
Време за мариноване - 24 часа
Време за готвене - 75-90 мин

Съставки (за 6 човека)
  • 4 пилешки бутчета и 2 пилешки гърди, всяка нарязана на по 3 ленти
  • 1 кг картофи
  • 2 ч.л. подправка "7 подправки", намира се в арабските магазини
  • 2 големи глави лук, нарязани на 4-5 големи парчета
  • 10 см парче джинджифил, обелен и настърган на ситно ренде
  • 7-8 стръка прясна мащерка
  • 4 с.л. зехтин
  • 8 с.л. сос Уорчестър
  • 100 мл соев сос
  • 18 сушени сливи
  • 2 с.л. маскобадо захар
  • 6-8 пресни сливи, разполовени и с извадена костилка
Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете тенджера с вода да заври и изсипете в нея картофите да врат 10-тина минути. Извадете и отцедете под течаща студена вода. 

Сложете всички съставки освен пресните сливи в голяма тава и ги разбъркайте добре с ръце. Увийте ги и ги приберете в хладилника да се мариноват за минимум 4 часа, желателно е 24 дори, 

Включете фурната да се загрява на 190 градуса. Извадете маринованото пиле и увийте тавата с алуминиево фолио. Печете в загрятата фурна 40-45 минути. Отвийте го, добавете пресните сливи и печете още 30 минути докато пилето придобие златиста коричка. 



четвъртък, 25 септември 2014 г.

Пане гурме, защо пък не

Типично в мой стил намерих начин да направя приготвянето на нещо толкова просто като панирано пиле истинско предизвикателство. Но  чакането си заслужава, гарантирам.
И понеже панирането пиле ми напомня на американска кухня, съчетах с печена царевица, дип авокадо и зелена салата с дресинг от кленов сироп. Получи се страхотна вечеря, красива, вкусна, леко мазна и силно ароматна :)


Ароматно панирано пиле

Време за приготвяне - 15 мин
Време за мариноване - 12-24 часа
Време за готвене - 1 час

Съставки (за 4-ма гладни или 6-ма с по-малък апетит)

За маринатата:
  • 1 голяма глава лук нарязана на едро
  • 2 смлени скилидки чесън
  • 12 дафинови листа
  • 1 с.л. смлян бахар
  • 4 с.л. винен оцет
  • Сол на вкус
Пилето и панировката:

  • 2 цели пилешки бутчета, 2-3 пилешки бедра и 2 пилешки гърди (нарязани на дебели ленти)
  • 150-200 гр брашно
  • 1 ч.л. млян черен пипер
  • 2 ч.л. кориандър семена
  • 3 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 300-400 мл готварска сметана
  • 500 мл олио за пържене
Начин на приготвяне

Сложете 1.5 литра вода заедно с всички съставки за маринатата на котлон и оставете да заври. Вдигнете от котлона и изчакайте да изстине. Сложете пилете в маринатата и оставете в хладилника да се маринова 12-24 часа. 

Включете фурната да се загрее на 200 градуса. Извадете пилето от маринатата и го подсушете добре. Смесете брашното с всички подправки и объркайте добре. Пригответе отделен съд за сметаната и голяма чиния с кухненска хартия, която ще цели да попие излишната мазнина. В дълбок съд загрейте олиото. Започнете панирането. Топнете пилето първо в сметаната, после в брашнената смес. Изтръскайте след всяко топване, за да може панировката ви да е тъничка. Пържете по максимум 2 парчета пиле в нагорещеното олио, за да не падне температурата на олиото. Панирайте по 4 минути от всяка страна. Оцеждайте добре мазнината, за да не стане твърде мазно. 

Постелете тава с хартия за печене и запечете пилето за за 12-15 минути.

Дип авокадо

Идеален е за олекотяване на вкуса на пилето или пък сервиране самостоятелно с някакъв крекер.

Време за приготвяне - 10 мин

Съставки:
  • 2 добре узрели авокадота
  • 100 гр кисело мляко
  • 1.5 с.л. сок от лайм
  • Кората на 1 лайм настъргана
  • 1 с.л. зехтин
  • Сол ма вкус
Начин на приготвяне

Сложете всички съставки за дипа в блендер и пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Зелена салата с кленов дресинг

Време за приготвяне - 10 мин

Съставки:
  • Зелена салата
  • Сокът от 1 лимон
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1/2 с.л. кора от лимон настъргана
  • 1.5 ч.л. дижонска горчица
  • 100 мл зехтин
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Нарежете или накъсайте зелената салата на едро. Смесете всички съставки за дресинга до получаване на хомогенна смес и залейте с тях салатата. Готово :)

Печена млечна царевица с пикантно масло

Време за приготвяне - 5 мин
Време за готвене - 15 мин

Съставки:

  • 6 кочана прясна царевица
  • 60 гр масло
  • 1 с.л. хариса или мляни люти чушки
Начин на приготвяне

Извадете маслото от хладилника да омекне на стайна температура. Разбъркайте го добре с харисата. 

Изпечете царевицата на барбекю или на грил тиган. Сервирайте с четка за десерти да може всеки да си слага колкото масло му се иска :)

петък, 8 август 2014 г.

С дъх на гръцко лято

Калмари с доматен сос

Не че има нещо истински гръцко в тази рецепта, но някак много силно мирише на Средиземно море. Пресен калмар, вкусни летни домати, чесън. Филия препечен хляб. Чаша Узо... или Рецина... А може би 2-3 чаши? Мисля, че с тази комбинация, дори на терасата в апартамента може да замирише на море.


Време за приготвяне - 10 мин
Време за готвене - 15 мин 

Съставки (за 4-ма предястие или основно с голяма салата):
  • 2 големи туби пресен калмар ако намерите изчистен да не се борите би било прекрасно. Взимала съм от Метро такива)
  • 1 голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, накълцан много на ситно
  • 600 гр пресни или консервирани домати, нарязани на ситно
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер
Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на колелца като за паниране. 
Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете лука, чесъна, сол и черен пипер на вкус. Запържете около 8-10 минути, докато омекнат добре и дори започнат леко да загарят. Добавете доматите и захарта и оставете да заври. Вдигнете от котлона и пасирайте. Върнете на котлона и сложете калмарите. Оставете да се варят за 6-7 минути, не повече, защото ще станат жилави. 
Отрежете задължително филийка качествен хляб, за да отопите сосчето :) 

петък, 1 август 2014 г.

Свинско с лучено-млечен сос

Това е една зимна рецепта, която аз лично правя целогодишно, защото намирам за адски вкусна, макар и малко тежка за горещите летни дни. Опс, тази година такива нямаше, тъй че запретвайте ръкави и бон апети.

Вариации на тази рецепта може да срещнете в готварските книги на много велики готвачи, което е убеждаващ факт, че наистина е много вкусна! Тази версия е на самия г-н "Без Задръжки" или Антъни Бурдейн, чиято биография прочетох на скоро и определено мога да кажа, че той няма задръжки, а опитът ми с тази рецепта е, че тя няма забележки.

П.С. оригиналът на тази рецепта е с праз лук, но става много добре и с обикновен бял лук, ако нямате под ръка праз.



Време за приготвяне - 45 мин
Време за готвене - 1 час

Съставки (за 6 човека)
  • 1 кг цяло парче свинско контра филе (помолете местния месар да ви го почисти възможно най-много)
  • Много сол и черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1 стрък праз, ако ползвате (нарязан на тънки шайби)
  • 1 глава лук, ако ползвате праз или 2, ако не ползвате (ситно нарязани)
  • 1 голям морков (ситно нарязан)
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 2.5 чаши прясно мляко
  • 2 стръка магданоз (ситно нарязан)
  • 3 дафинови листа
Начин на приготвяне

Посолете свинското обилно (много обилно). Послушайте ме и няма да съжалявате от крайния резултат. Поръсете и с прясно смлян черен пипер. Оставете за 15 минути да попие солта. През това време накълцайте зеленчуците.

Загрейте в тенджера зехтина и маслото. Запържете свинското от всички страни, докато получи златист загар (около 3 минути от всяка страна). Извадете го от тенджерата. 

Върнете тенджерата на котлона и сложете да се запържат чесъна, лука, праза и моркова. Гответе на средно силен котлон около 10 минути, може и повече, за да загорят зеленчуците леко, ще стане още по-вкусно така. Добавете брашното и бъркайте постоянно около 2 минути. Последно добавете млякото, магданоза и дафиновия лист и оставете да заври. Разбъркайте добре и варете около 5 минути на бавен огън. Сместа трябва да има карамелен цвят вече. Върнете свинското с всичките му сосове и гответе на бавен огън със затворен капак 1 час като обръщате на всеки 15 минути. 

Извадете свинското от соса в голяма чиния за сервиране. Пасирайте соса и ако ви се струва, че има нужда, го върнете на котлона за сгъстяване за не повече от 5-10 минути на силен огън без капак. Опитайте соса на сол. Ако сте ме послушали в началото и сте осолили богато месото, сега няма да имате нужда от допълнително.

Нарежете свинското на порции и сервирайте със соса за заливка. Може да аранжирате разнообразно според въобръжението си, особено ако искате да впечатлите гости :)