вторник, 30 септември 2014 г.

Smuggler's Diner, София

Най-сетне още едно място за бургери в София. До скоро единственото място беше Boom Burger, където определено трябва да отиде всеки любител на бургери поне един път, защото месото в бургерите наистина е уникално, както и цените... Но сега не пиша за тях. Сега за новата бургерджийница - Smuggler's Diner (https://www.facebook.com/smugglersdiner). За петък и събота е задължително да си запазите маса, защото навалицата е голяма!

Местоположението на заведението даже няма нужда от коментар :) На Христо Белчев, на пешеходно разстояние до всички приятни барчета на София. Интериорът е приятен, копие на американски дайнер, но все пак (и слава богу) малко по-луксозно. 

Менюто е кратко и фокусирано почти изцяло върху бургерите, от които има 7-8 вида. Опитах аз разбира се, Smuggler's бургер (9 лв) с карамерилизиран лук и бекон и беше много вкусен и с приличен размер. Месото определено беше подбирано. Чийзбургерът също заслужава внимание, а и цената му е повече от прилична - 7.50 лв. В менюто имаше и гръцки бургер, който звучеше супер с лимон в каймата и козе сирене (8 лв) - определено мисля да го пробвам следващия път. Салати има 4 вида като аз заложих на Цезар и не съжалявам, защото е може би най-вкусната салата Цезар, която съм яла в България! Бекончето беше уникално препечено! И лучените кръгчета заслужават внимание (2.50 лв). Има и млечни шейкове, и десерти. Но този пт за тях място не остана. Поглеждайки на съседната маса видях, че чийзкейкът изглежда впечатляващо. С други думи това е място, където човек трябва да иде с празен стомах и готов за малко съгрешение с храната :) 

От към вината положението е скромно, но за всеки ще се намери по нещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар