понеделник, 22 април 2013 г.

Ресторант Il Picco Sasso - София

Ще го бъде или няма да го бъде, това е въпросът. Не защото ресторантът не е хубав, а защото на това място се мениха ресторант след ресторант и магазин след магазин. Но Il Picco Sasso вече се задържа повече от година тъй че може и да го бъде. Намира се на Витошка, малко след Малкото НДК посока Южния Парк. Тук можете да видите точния адрес: http://www.programata.bg/?p=71&l=2&c=1&id=6578/.

Иначе мястото е приятно, както подсказва името с италиански привкус. За лятото навън има масички приятни с отопляващи лампи, ако евентуално духне студен вятър. Иначе интериорът няма с какво да впечатли. Симпатичен и ненатрапчив. Горе долу и обслужването влиза в тази категория, но трябва да допълним и описанието бавно :)

Храната в по-голямата си част е вкусна. Може би всичко, което сме пробвали освен пиците е било хубаво. Пиците са "a no go". Правят страхотни калмари по сицилиански с доматен сос и кус кус (12 лв), талиатели с кюфтенца (10 лв), доматена супа (4 лв) и какви ли не други вкусотийки. Десерт не сме опитвали и не мога да дам мнение. В менюто впечатление прави закуската, която е до 11 и включва кус кус със сиренце и масълце и пържени яйчица. И двете неща звучат супер и със сигурност ще ги опитаме скоро.

Винената листа не е лоша, но често свършват определени артикули. За щастие, ако е останала само 1 бутилка от определен вид вино (което се случва често), сервитьорите винаги предупреждават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар