Понеже не съм много голям фен на бобените ястия, а знам, че са много полезни, все търся начини да ги хапвам без да ги усещам. И така попаднах на днешната определено много вкусна и много интересна рецепта. С лек ориенталски привкус и с много полезни вещества това ястие е супер.
Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 1 час
Съставки:
- 350 гр чери домати
- 4 глави лук
- 1 ч.л. мащерка
- 250 гр брашно от нахут
- 450 гр вода
- 5 с.л. зехтин
- 2 белтъка
- 1.5 с.л. кафява захар
- Сол
- Черен пипер
- 150 гр настърган кашкавал
Начин на приготвяне
Междувременно нарежете лука на ситно и сложете да се запържи заедно с 1 ч.л. сол, мащерката, захарта и черен пипер. Оставете да се пържи 15-тина минути като разбърквате редовно. Хубаво е лукът леко да загори.
След като доматите и лукът са готови, смесете ги в отделна купа и оставете на страна. Подгответе голяма тава с хартия за печене. Усилете фурната на 200 градуса.
Бон апети :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар