Искаме, не искаме, след липсващото лято есента е тук в целия си червено-жълт-оранжев блясък. Но пък за всеки фууди есента е рай. Толкова много пресни плодове и зеленчуци и толкова цветни. И всички те са в цветовете на есента. Големи, червени, узрели домати... Жълти круши, пищни нарове, пурпурни патладжани. Пишейки се замислих, че всъщност храните на всеки сезон са като цветовете му...
Есенната ми корида днес е салата в три нюанса на червеното :) Домат, Нар и Червен Лук. И лек акцент зелен босилек, да не спираме да мечтаем за следващото лято!
Време за приготвяне - 10 мин
Съставки (за 4-ма):
Нарежете доматите на дребни кубчета. Прибавете към тях червения лук и семената от половин нар (ако е кисел, сложете по-добре 1/4 нар, на половин).
В отделен съд смесете всички останали съставки и разбъркайте добре.
Залейте салатата с дресинга и сте готови :)
Есенната ми корида днес е салата в три нюанса на червеното :) Домат, Нар и Червен Лук. И лек акцент зелен босилек, да не спираме да мечтаем за следващото лято!
Време за приготвяне - 10 мин
Съставки (за 4-ма):
- 3 големи розови домата или около 800 гр други домати, но задължително сочни и добре узрели
- 1/2 нар, сладък по възможност
- 1 малка глава червен лук, нарязана много на ситно
- 1 скилидка чесън
- 50 мл зехтин
- 4 с.л. петмез (ако намерите с аромат на нар би било идеално, но и обикновен става)
- 1 с.л. винен оцет
- 1/3 с.л. стрит бахар
- 10 листа пресен босилек, нарязан на ситно
- Сол на вкус
Нарежете доматите на дребни кубчета. Прибавете към тях червения лук и семената от половин нар (ако е кисел, сложете по-добре 1/4 нар, на половин).
В отделен съд смесете всички останали съставки и разбъркайте добре.
Залейте салатата с дресинга и сте готови :)