вторник, 1 юли 2014 г.

Спанак и гъби соте

Тази рецепта е моето авторско решение на едно лесно и популярно ястие. Вложих малко креативност и даже визия, нетипично за мен, и се получи една вкусна, красива, пролетна вечеря с елемент на изненада. Ако се постараете да подредите ястието добре, ще се получи и впечатляващо за гости.


Време за приготвяне - 15 мин
Време за готвене - 20 мин

Съставки (за 3-ма):
  • 600 гр спанак
  • 500 гр пресни печурки
  • 2 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 50 гр сушени домати 
  • Зехтин
  • 6 филии препечен черен хляб
  • 6 пържени яйца
  • Сол
  • Черен пипер
Начин на приготвяне

Изчистете спанака от дръжките и го накиснете в ледена вода за 30 минути, така до голяма степен си спестявате дългото миене. След това го нарежете на едро. Докато кисне спанакът, нарежете гъбите на шайби, а чесънът на много ситно.

В тенджера загрейте 4 с.л. зехтин, добавете чесъна и гъбите и разбъркайте добре. Пържете 5-6 минути, докато гъбите са почти готови. Добавете сушените домати, спанака, 1 с.л. сол, 3 с.л. зехтин и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и оставете да се готви, докато водата от спанака се изпари напълно, око 10-12 минути. 

Междувременно препечете филиите и изпържете яйцата, рохкост според вашите предпочитания. 

Аранжирайте по 2 филии в чиния, върху всяка сложете по 3-4 с.л. спанак и отгоре по 1 яйце. Бон апети :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар