сряда, 28 ноември 2012 г.

Leo's Pizza - София

Едва ли има нужда от кой знае какво представяне на самия ресторант и собственика му, медийте добре се грижат за това. Но все пак нека споделя, че ресторантът е на италианеца Лео, публична фигура и син на наложил се италиански готвач в България (собственик на ресторант The Papa в Изток).

Сега към  по-важното - има 2 ресторанта Leo's - в центъра (http://www.programata.bg/?p=72&l=2&c=1&id=6824) и в Лозенец (https://foursquare.com/v/leos-pizza-trattoria/4e92c2c48b81592e62601899). Менюто и на двете места е едно и също, но може би в ресторанта в центъра е малко по-вкусно всичко. Говорейки за храната там, трябва да кажа, че за мен в Leo's правят най-вкусните пици в София. Истинска италианска пица - с тънко, много вкусно тесто и не много, но качествени продукти за плънка. Няма да объркате с никоя пица според мен, но за мен фаворит е пицата с лют италиански колбас (Дяволо). Цената на пиците съответно е в по-високия ценови клас (между 8 и 13 лв), но си заслужава всяка стотинка. Останалите ястия не са толкова впечатляващи. Салатите са средно вкусни, пастата е на късмет - има дни, когато сме оцелвали добри пасти, но определено не всеки път. Вчера например арабиатата май беше с полуготов сос. Правят и много вкусна скаморца на скара с прошуто - трепач за всеки, който иска да пази талия вместо да хапва пица. Много е готино също, че предлагат лют зехтин към пиците, да се почуства човек съвсем като в Италия. 

Обслужването до сега също е било доста обикновено, нищо за отбелязване. Може да се случи да те позабавят, но се появяват рано или късно.

Атмосферата в ресторанта в центъра е малко схлупена - ниски тавани и маси на гъсто, но пък е уютна. Според мен целта да се почувстваш като в малко ресторантче в центъра на Рим е изпълнена. Ако обичате да имате простор около себе си, определено изберете ресторанта в Лозенец (в клуб Малееви). Там има повече простор и градина за лятото с много хубава гледка към Витоша. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар