събота, 17 ноември 2012 г.

Ресторант Тавите - София

Тъй като обичам и да ям освен да готвя, често хапваме навън. Но тъй като всички оценки на заведения в България са платени, реших, че е време да се включа.

До не много отдавна имаше сайт за представяне на обективно мнение за заведения (http://www.tablehopper.net/), но авторката не живее вече в София и мисля да заема поне временно нейното място.

Започвам с Тавите, София (http://sofialive.bg/place/902-tavite.html), където бяхме вчера след около една година почивка от хапване там.

Нека започна така - вкусно е, обстановката е приятна, но... Обслужването! Не искам да нападам сервитьорът, защото въпреки, че беше напълно не на място, носеше най-малко вина за това. След като ни настаниха на маса, която беше запазаена за нас, собственикът на Тавите (не кой да е) ни помоли да се преместим (масата била запазена за негови приятели!!!). След това чакахме 30 минути за виното като вече бяхме получили салатите и предястията. В опит да ги оправдая, ще кажа, че поне ни дадоха селекция десерти за компенсация.

Но оставяйки това на страна, всичко беше вкусно, особено месото. Свинското бон филе беше наистина крехко и добре овкусено. Според момчетата кебапчетата и телешките кюфтета също са били вкусни. Поднесените десерти бяха ок, но не това им е силната страна със сигурност.


4 коментара:

  1. Липсва ми Tablehopper и се радвам, че си поела щафетата:) Имам абсолютно същия експириънс с Тавите . Храната е вкусна, но сервитьорът, макар и много мил, забави каквото можа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да споделяш идеи за ресторанти, които да посетя и да пиша за тях след това. Може и на майла да пускаш информацията :)
      Хубав ден

      Изтриване
    2. Eто идея, че съм на индийска вълна - новият Рамаяна (би трябвало да е отворил вече в Изток).

      Изтриване
    3. Ще гледам да ида скоро. Като спомена индийско и сега само за това мисля и ми се хапва :)

      Изтриване