събота, 24 ноември 2012 г.

Ресторант 5th Avenue - София

Пето авеню определено е един от любимите ресторанти на компанията ни (http://sofia.zavedenia.com/1850/5th.Avenue.Restaurant./). Основно заради начоса и ребърцата. Със сигурност са най-добрите в София (не съм сигурна дали въобще има начос някъде другаде). По принцип всичко е вкусно. Вчера за първи път опитахме и бургера и всички бяха очаровани. От менюто май само десертите не стават, ама хич не стават, тъй че не се лъжете да си поръчвате от тях.

Цените също са много балансирани към качеството (огромна порция ребра, като за един много гладен мъж или дори за семейство мъж и жена, е около 15 лв). Стековете и сьомгата са скъпи, но точно в 5th Avenue не мисля, че е място за стекове. Но аз пак да напомня за ребърцата в барбекю сос - разпадат се от кокала само като ги вдигнеш!

Атмосферата също е приятна - непретенциозна, подредена, ако сте 10-тина човек даже може да имате късмет да сте с отделна стая. Самият ресторант е в стара къща на Раковска и съответно има отделно помещения за гостите, което прави мястото уютно. 

По принцип обслужването не е особено добро, но вчера попаднахме на много готина сервитьорка, тъй че май е на късмет. Но независимо от обслужването, ние всеки път се връщаме в 5th Avenue за ребърца и начос, just too good to be missed.

Няма коментари:

Публикуване на коментар